Kiszáll a kriptovaluta-üzletből az Ethereum társalapítója

Kiszáll a kriptovaluta-üzletből az Ethereum társalapítója

2021. július 20. 10:47, Kedd
A kanadai férfi nem akarja, hogy a jövőben bármi köze legyen az ágazathoz.

Anthony Di Iorio, az Ethereum egyik létrehozója úgy döntött, hogy eladja a blokklánc technológiával foglalkozó cégét és az élete következő szakaszát kizárólag a jótékonykodásnak és az emberek segítésének akarja szentelni. A szakember elsősorban az Ethereum kezdeti időszakában segítette az új virtuális fizetőeszközt és főleg a projekt finanszírozásában vett részt, ezáltal hozzájárult a digitális pénz megerősödéséhez. Az érdemi fejlesztői munkát Vitalik Buterin végezte, így a mai napig ő számít az Ethereum atyjának.

Di Iorio a Coindesknek elmondta, hogy a kriptovaluta-világgal minden kapcsolatot meg akar szakítani. A szakember kiemelte, hogy nem akar az ágazathoz kapcsolódó személyként ismert lenni, sokkal inkább problémamegoldóként akar hírnevet szerezni magának. Ezért értékesíti a Decentral nevű vállalatát és a jövőben inkább egy filantróp alapítványba fekteti a pénzét. Ugyanakkor a jövőben is akarja használni a blokklánc technológiát, hogy így oldjon meg "nagy problémákat".

Di Iorio a döntését részben azzal indokolta, hogy aggódik a személyes biztonsága miatt, 2017 óta folyamatosan testőrök kísérik. Ő ezt úgy kommentálta, hogy a virtuális fizetőeszközöknek vannak bizonyos kockázataik, aminek ő egyáltalán nem örül és ebben az ágazatban nem igazán érzi magát biztonságban. A férfi vagyonát a Forbes magazin 2018-ban körülbelül 1 milliárd amerikai dollárra becsülte, azóta azonban jelentős mértékben emelkedett az Ethereum árfolyama.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások