Kínában törölni kell a platformokról a nem megfelelő tartalmakat

Kínában törölni kell a platformokról a nem megfelelő tartalmakat

2021. augusztus 2. 14:37, Hétfő
Az ázsiai államban több kérdés esetében is szigorúbb fellépés jön.

Nemrég derült ki, hogy Kínában a Didi Chuxing, a Yunmanman, a Huochebang és a Boss Zhipin elleni fellépések nem egyedi esetek voltak és a kínai kormány a jövőben sokkal szigorúbban akarja ellenőrizni a külföldi tőzsdéken, például New Yorkban vagy Hongkongban jelen lévő helyi vállalkozásokat.

A kínai kormány a jövőben jobban akarja védeni a helyi fiatalokat a nem megfelelő internetes anyagokkal szemben. A kínai kiberbiztonsági hatóság (CAC) ezért berendelte a legnagyobb online platformokat és világossá tette számukra, hogy határozottan fel kell lépniük az ismert problémákkal szemben. A hét probléma mindegyike a kiskorúak testi és mentális egészségügyét veszélyezteti, s köztük vannak a pornográf és az erőszakos tartalmak, az erotikus és erőszakos cselekményeket tartalmazó rajzfilmek, az öngyilkosságra buzdító internetes fórumok vagy a rossz szociális magatartások, például a kiberzaklatás. Szintén problémát jelentenek az internetfüggőség, a gyerekeknek kialakított rajongói klubok, illetve amikor a kicsik influenszerkednek.

A CAC álláspontja amennyiben a szolgáltatók a kötelezettségüknek nem tesznek eleget, akkor komoly pénzbüntetéseket kell fizetniük. Ráadásul a feladatokat egy bizonyos időn belül kellene megoldaniuk, igaz, konkrét céldátum nincs a számukra meghatározva. Az érintett platformok között van a Kuaishou, a Tencent QQ azonnali üzenetküldő program, az Alibaba Taobao nevű vásárlási oldal és a Weibo, amely Kína legnagyobb mikroblogja.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások