Új vádakkal állt elő az Epic Games

Új vádakkal állt elő az Epic Games

2021. július 29. 13:15, Csütörtök
Ezúttal a Google van a célkeresztben, amely szerintük versenyellenes magatartást tanúsít.

Az Epic Games eredetileg az Apple ellen indított bírósági eljárást, amelyben elsősorban az online boltban beszedett díjak méretét kifogásolták. Az elmúlt hónapokban folytatódott a csatározás, nemrég arról olvashattunk, hogy többek között emiatt feleződött meg a Play Store árazása, eközben viszont azt is megtudtuk, hogy az Epic 1 milliárd dollárból építi saját platformját. Most ismét a pereskedéssel kapcsolatban jelentek meg további részletek, néhány kérdőjellel.

A világhálón közzétett újabb anyagban arról olvashatunk, hogy most kifejezetten a Google versenyellenes magatartása miatt továbbítottak friss részleteket az illetékes bíróságra, bár ebben számos mondatot kisatíroztak, így nem minden pontot ismerhetünk meg. A hangsúly a Google által korábban oly sokszor hangoztatott, majd pedig szép csendben visszavonultatott, „Don’t Be Evil” jelszó súlytalanságán van, az Epic illetékesei szerint ugyanis kifejezetten gonosz praktikákkal igyekeznek minimalizálni a potenciális riválisok esélyeit, miközben néhány nagyobb névvel szorosan együttműködnek, amennyiben ebben profitszerzési lehetőséget látnak.

Az állítólagos értesülés alapján a Google bizalmas megállapodást kötött néhány komoly fejlesztővel, amelyek között az Activision Blizzard bukkan fel ismert névként. Ők kiemelt figyelmet és bizonyos előnyöket kapnak a Play Store felületén, miközben másokat igyekeznek ellehetetleníteni, többek között azért, hogy ne legyen esélyük valamilyen konkurens platformot kiépíteni. Természetesen az Epic maga jelenik itt meg áldozatként, szerintük ők voltak a Google célkeresztjében, bár ez végül nem akadályozta meg a saját online platform elindítását. Más cégek, így például a Samsung, szintén szorosan együttműködnek a Google illetékeseivel, bár itt több részletet olvashatatlanná tettek, így nem teljesen világos, hogy kik és miért szerepelnek az anyagban.

A pereskedés ezen beadvánnyal folytatódik, a Google augusztus 20-ig reagálhat a fejleményekre, az ezt követő viszontválaszok miatt október 14-ig húzódhat el a jelenlegi periódus.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások