A 3dfx visszatérését valószínűsítik

A 3dfx visszatérését valószínűsítik

2021. augusztus 5. 18:47, Csütörtök
Egyelőre egy rövid bejegyzés ad erre okot, így sok még a kérdőjel.

Egy igencsak érdekes Twitter-bejegyzés bukkant fel a napokban a világhálón, amelyben a nagyjából 2 évtizeddel ezelőtt fontosnak számító piaci szereplő visszatérését, annak lehetőségét vetik fel az „elkövetők”. Egyelőre még nem tudni, mennyire vehetjük komolyan a jelzést, a helyzet ugyanis némileg összetett.

A kérdéses bejegyzést egy idén júliusban létrehozott fiók kezelői tették közzé, ami a hivatalosnak tűnő név ellenére rögtön felvet néhány kérdést. Ebben mindössze annyit közölnek, hogy a jól ismert név hamarosan visszatér, vagyis a hosszú ideje nem látott márka ismét megjelenhet a piacon. Nem sokkal később, augusztus elején, annyit tettek ehhez hozzá, hogy csütörtökön további részleteket ismerhetünk meg, mivel az elkövetkező 12 hónapra vonatkozó terveket, azok főbb körvonalait közlik velünk. Ehhez azonban nagy valószínűséggel az nVidia hozzájárulása lesz szükséges, mivel a cég még a kétezres évek elején felvásárolta az anyagi gondokkal küszködő riválist, ami már mindenki számára egyértelművé tette a helyzet változását.

A 3dfx ugyan nem elsőként dobott piacra 3D-kártyát, saját gyorsítójuk azonban gyakorlatilag egymaga indította el az új érát, bár ehhez eleinte külön megoldásra volt szükség, vagyis tulajdonképpen két eltérő grafikus kártyával élvezhettük csak az ezt támogató 3D-játékokat. Később, a Voodoo Banshee és a Voodoo 3 révén, már egyesítették a különböző funkciókat, így a 2D- és a 3D-feladatokat egyazon kártyán futtathattuk, addigra azonban már az nVidia és az ATI is felzárkózott, e két szereplő pedig nem sok esélyt hagyott a cégnek. Előbbi számára a felvásárlást követően nyilván nem volt igazán logikus a márka folytatása, bár előfordulhat, hogy most másként látják a helyzetet.

Csütörtökön be is jelentettek néhány további részletet, eszerint az új indulóként megjelenő Jansen Products tervez nagy ugrást, ők július 23-án szerezték meg az ehhez szükséges eszközöket, az első termékek azonban csak a tél folyamán bukkannának majd fel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások