Két új számítógép-központot épít Német­országban a Google

Két új számítógép-központot épít Német­országban a Google

2021. szeptember 1. 09:05, Szerda
A webes konszern a projekt keretében összesen egymilliárd eurót fektet be.

A Google bejelentette, hogy 2030-ig két szervercentrumot épít, egyet a Hessen tartománybeli Hanauban és egyet Berlin mellett. Ezzel párhuzamosan pedig az eddiginél több pénzt invesztál a megújuló energiákba is. Az óriáscég a beruházásokkal a felhőszolgáltatások iránti növekvő keresletre reagál.

Philipp Justus, a társaság közép-európai vezetője elmondta, hogy a Hanauban felépítendő létesítmény csupán 20 kilométer távolságra lesz a világ legnagyobb internetes csomópontjának számító DE-CIX-től. A négyemeletes épület 10 000 négyzetméter hasznos területtel fog rendelkezni és jövőre lesz teljesen üzemkész.

A vállalat azért építi fel eltérő helyeken a számítógép-központjait, hogy a szolgáltatásai közel legyenek az ügyfeleihez. A megoldás jogi és szabályozási szempontból is előnyös, hiszen az európai felhasználók és vállalkozások szívesebben tárolják az adataikat a kontinensen lévő szervereken, mint az Amerikai Egyesült Államokban lévő számítógépeken.

A Google helyi energiapartnere, az Engie Németország a következő években több mint 140 megawatt áramot termel majd a német áramhálózatba. A tervek között szerepel egy 39 megawattos új fotovoltaikus létesítmény létrehozása és 22 szélerőműpark kialakítása. Így lesz garantálva, hogy 2022-től a Google infrastruktúrájába szállított energia 80 százaléka szén-dioxid-mentes forrásokból fog származni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások