B-kategóriába süllyedt a Venom 2. - Vérontó

B-kategóriába süllyedt a Venom 2. - Vérontó

2021. október 14. 13:06, Csütörtök
Nagyon vártuk és Tom Hardy ismét nagyon jól működik a filmben, de sajnos a Venom 2. - Vérontó kimondottan unalmas és buta film lett.

Hogy tetszett a Venom 2. - Vérontó?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Nem láttam
A 2018-as Venom rendelkezett jó pár hibával, de még így is egy nagyon jó humorú és látványos film lett a debütálás eredménye. Ráadásul a végén Vérontót is beígérték nekünk, aki a Marvel univerzum egyik legbrutálisabb gyilkosa. Így vártuk a folytatást, mely mindössze 97 perces és ezzel az utóbbi idők egyik legrövidebb szuperhősös filmje. Ez felüdülés, ám sajnos a Venom 2. - Vérontó - hasonlóan az idei Marvel-filmekhez - számtalan hibával rendelkezik, viszont pozitívummal már kevesebbel.

Az alapvetés szerint Eddie Brock és Venom továbbra is próbálnak együtt létezni. Míg előbbi szimbióta társa segítségével egyre feljebb kerül a képzeletbeli újságírtói ranglétrán, addig a másik csak szenved, mivel nem élheti "normális" életét. Minden megváltozik, mikor a sorozatgyilkos Cletus Kasady csak Eddie számára ad interjút, majd egy harapás során átkerül a szimbióta egy része a szervezetébe. Megszületik Vérontó, aki a szerelmét akarja kiszabadítani.

Kezdjük azzal, hogy Tom Hardy továbbra is remekül játszik Eddie Brockként és a vitái Venommal többnyire elég jók. Érdekes humorforrás kettejük civakodása, mely azonban nem tart sokáig, a lezárás pedig kellően látványosak lett - és ezzel be is fejezhetjük a pozitívumok felsorolását. A Venom 2. - Vérontó ugyanis minden szempontból egy unalmas, vontatott és ötlettelen film lett.


Kezdjük azzal, hogy bár Woody Harrelson nagyon jó színész és többnyire tud mit kezdeni a karakterekkel - már ha megírják azt neki. Itt a gyilkos ugyanis kap egy elég nevetséges és nehezen követhető háttérsztorit, mellyel próbálják magyarázni a tetteit. Ezzel pedig Vérontó is olyan ostoba hátteret kapott, hogy minden képregényrajongó a fejét fogja majd. Ráadásul 18-as karikát dobtak a hazai bizottság tagjai a filmre, ami kimondottan vicces. Bár akad egy-két véresebb jelenet, de összességében ez nem egy 18-as karikás mozi.

A forgatókönyv is egészen ostoba fordulatokkal próbálja kitölteni a másfél órás játékidőt. A szerelmi történet Brock és Vérontó vonalán is röhej, előbbinél ráadásul csak azért szerepel ez a rész, hogy elhúzzák még 20 percig a történetet. Kasady szerelmének tárgya, Sikoly, azaz Frances Barrison szintén vérgyenge karakter, a jelenléte értelmetlen. A legrosszabb pedig az egészben az a tény, hogy a Venom 2. - Vérontó felvállaltan és büszkén egy B-film. A látványvilág elég kezdetleges, csak egyetlen látványosabb összecsapást kínál a film.

Egy szó mint száz, a Venom 2. - Vérontó nem jó film. Hiába jó benne Hardy és hiába élvezi továbbra is ezt a szerepet, sajnos a sztori felénél megfordult a fejemben, hogy kijövök a moziból. Az anyagi siker miatt biztosan lesz harmadik fejezet, illetve a stáblista utáni jelenet is valami hasonlót vezet fel, de oda ez a teljesítmény már nagyon kevés lesz. 5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Venom 2. - Vérontó (Venom: Let There Be Carnage)
szinkronizált, amerikai akció-horror, vígjáték, 97 perc, 2021
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Andy Serkis
Forgatókönyvíró: Kelly Marcel
Producer: Avi Arad, Amy Pascal, Matthew Tolmach
Operatőr: Robert Richardson

Tom Hardy (Eddie Brock / Venom)
Stephen Graham (Mulligan nyomozó)
Michelle Williams (Anne Weying)
Woody Harrelson (Cletus Kasady)
Reid Scott (Dr. Dan Lewis)
Peggy Lu (Mrs. Chen)
Naomie Harris (Sikoly)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások