Új védelmet kapnak a Windows NT és 2000 szerverek

Új védelmet kapnak a Windows NT és 2000 szerverek

2001. február 22. 09:44, Csütörtök
[TechWeb] A WatchGuard Technologies leginkább arról ismert, hogy a cég minden lehetséges módon fel kívánja venni azon hackerek ellen a harcot, akik a tűzfal (firewall) mögött lévő különböző webszerverek és alkalmazáskiszolgáló szerverek adatait rendszeresen tönkreteszik, vagy manipulálják azokat.

A különböző tűzfal megoldásokkal és VPN termékekkel foglalkozó cég most piacra dobta a WatchGuard ServerLock szoftvert, melynek használatával a cég szerint a Microsoft Windows NT és Microsoft Windows 2000 szerverek működése sokkal biztonságosabbá tehető.

A legtöbb nagyvállalat szabványos tűzfal megoldások mögé helyezi el webszervereit és elektronikus levelezésért felelős szervereit, de ez nem minden esetben jelent százszázalékos védelmet. Az ügyes hackerek és crackerek ugyanis a szabályos hálózati adatforgalomba rejtőzve - úgymond álcázva - be tudnak jutni a tűzfal mögé is. Amennyiben bejutottak, szinte bármire képesek lehetnek. Ellophatják a felhasználók személyi adatait, vagy a cégek bizalmas információit, de az is éppen elég, ha a cég weboldalát rondítják el valamilyen oda nem illő képpel, vagy szöveggel. A WatchGuard Technologies éppen ennek a problémának a megoldására fejlesztette ki a ServerLock szoftvert, mely a készítők szerint nagymértékben segíti az említett hálózati operációs rendszerek biztonságosabbá és a betörések elleni ellenállóbbá tételét.

"A ServerLock szoftver teljesen beépül az operációs rendszer kerneljébe, így jelentősen megnehezíti majd a cyber-betörők munkáját. Amennyiben egy hackernek esetleg még így is sikerül behatolnia a rendszerbe, akkor sincs nagyobb gond, hiszen szinte semmilyen állományt nem lehet módosítani, vagy törölni." - nyilatkozta Jeff Sarmento, a WestStar TalkRadio Network cég hálózati menedzsere.

A ServerLock vezérlőprogramját minden gond nélkül be lehet integrálni a Windows NT fájlrendszerébe, ahol lényegében minden rendszerelem felett fog állni, így a cég állítása szerint az illetéktelen lemezírási műveletek teljes mértékben kiküszöbölhetőek lesznek. Minden esetben a szoftver dönt majd arról, hogy engedélyezi-e az adott állományhoz történő hozzáférést, és a sikertelen hozzáférési próbálkozásokat azonnal regisztrálja is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások