A Tiny új tűzfala

A Tiny új tűzfala

2001. január 29. 21:29, Hétfő
A Tiny Software ma mutatta be azt a legújabb szoftverét, amely hatékonyan védi a PC-ket az Internet különféle káros hatásaival szemben.

A Tiny a világ egyik vezető firewall (tűzfal) szoftvereket fejlesztő cége. Emellett számos hálózati alkalmazást is készít, amelyekben egyedülálló technológiákat használ fel. Ezeknek köszönhetően a Tiny szoftverek kiváló minőséget képviselnek.

Ha a felhasználó számítógépe az Internetre csatlakozik, akkor számos veszélynek van kitéve. Ezek ellen viszonylag hatékonyan lehet védekezni a tűzfalak segítségével, melyek lehetnek hardveres és szoftveres megoldások is. A ma bemutatott Tiny Personal Firewall szoftveres úton próbálja megvédeni a számítógépet. Mint, ahogy az a nevéből is kiderül, elsősorban otthoni használatra készült, ezért nagyobb hálózatok védelmére már nem alkalmas. Viszont az egyéni felhasználók és kisebb hálózattal dolgozók minden bizonnyal kiválóan tudják majd alkalmazni.

A piacon sok hasonló szoftverrel lehet találkozni, de ezek és a Tiny Personal Firewall között van egy óriási különbség. A hagyományos firewall alkalmazások az operációs rendszer betöltése után aktivizálódnak. A Tiny Personal Firewall azonban már a Windows elindulása előtt elkezd futni. Ez annyit jelent, hogy nem kifejezetten a Windowsra épül rá, hanem tulajdonképpen a hálózati interfész és az operációs rendszer között végzi a feladatát. Ennek köszönhetően a számítógép bekacsolását követő pár másodpercen belül a PC már védettnek mondható, és ezzel jó néhány hacker támadás kiküszöbölhető.

A Tiny Personal Firewall számos nagyon modern tűzfal technológiát tartalmaz. Így például támogatja az MD5 aláírásokat is, amelyek megvédik a számítógépen futó alkalmazásokat a jogosulatlan felhasználóktól. A Tiny új szoftverével három különböző védelmi szintet lehet meghatározni. Ezek a Low, Medium és High szintek, melyekhez jogosultsági szabályok rendelhetők. A tapasztaltabb felhasználók saját maguk is definiálhatnak ilyen szabályokat. A Tiny Personal Firewall egy másik nagyon fontos tulajdonsága, hogy a távoli adminisztrálást is lehetővé teszi.

A Tiny Personal Firewall kompatibilis a Windows 9x/Me és a Windows NT/2000 operációs rendszerekkel. Az otthoni felhasználók ingyen letölthetik a SuperGamezről, míg az üzleti felhasználásáért 40 dollárt kell fizetni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások