Csúszik az Intel Arc megjelenése

Csúszik az Intel Arc megjelenése

2022. január 9. 22:32, Vasárnap
Elsőként a noteszgépes példányok rajtolhatnak el, az asztali változatok később jönnének.

A grafikus kártyák területén a legfrissebb hírek szerint továbbra sem csökkennek az árak, nagyon úgy tűnik, hogy a mostani szintről egyhamar nem fogunk lejönni. Sokan várják a harmadik piaci szereplő belépését a szegmensbe, erre viszont némileg később kerülhet majd sor, mivel várhatóan csúszni fog a kártyák megjelenése.

Külsős megfigyelők vették észre a napokban, hogy az Intel szép csendben eltávolította saját hivatalos oldaláról az Arc-család megjelenésére vonatkozó eredeti dátumot, így az első negyedévet már meg sem említik a lapon. Ehelyett pusztán a 2022-es, vagyis idei piaci rajtot tüntetik fel hivatalos célként, bár egy szintén külsős megkeresésre a cég szóvivője ismét leszögezte, hogy szeretnék még az első periódusban elrajtoltatni a sorozat korai tagjai. A cég háza táján felbukkanó információk alapján nagyon úgy tűnik, hogy először a noteszgépes típusokat mutatják majd be és teszik elérhetővé, ezeket követik majd a sorban a nagyobb teljesítményt kínáló asztali változatok, amelyek némileg később futhatnak be.

Az első körben tehát a többnyire 128 EU (Vector Engine) erejére támaszkodó noteszgépes fejlesztések mutatkozhatnak be, arra még van remény, hogy erre az első negyedév alatt sort kerítenek. Ezen a területen leginkább a fogyasztás megfelelő szinten tartása, illetve az optimális integráció számít kiemelt szempontnak, nem véletlen, hogy az Intel mérnökei időközben számos partnernél felbukkantak, hogy segítsenek a komponensek elhelyezésében, míg a 256 vagy 512 EU-t felvonultató, tehát jóval nagyobb erőt kínáló asztali változatok valamikor később, egyelőre közelebbről meg nem határozott időpontban rajtolnának el. Az sem mellékes körülmény, hogy míg az Intel nem is olyan rég a játékosok meghódításáról beszélt (ami számukra is a legnagyobb kihívás lenne), most inkább a noteszgépes szegmens és a tartalomkészítők fókuszba helyezését emelik ki legfőbb célként.

A gyártó annak idején, a 2020-as hivatalos ismertetőben, még egy 2021-es év végi rajtról tett említést, ebből nyilván nem lett semmi, így most tűkön ülve várhatjuk, hogy mikor kerül sor a debütálásra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások