Fellebbez egy európai uniós büntetés ellen a Google

Fellebbez egy európai uniós büntetés ellen a Google

2022. január 22. 13:16, Szombat
A keresőcég nem nyugszik bele a 2,42 milliárd eurós pénzbüntetésbe.

Az Európai Bizottság 2017 júniusában kimondta, hogy a Google jogsértő módon a keresési eredményeknél a saját ár-összehasonlító szolgáltatását előre, a többieket hátrébb sorolta, ráadásul visszaélt a keresője erőfölényével. A testület ezért 2,42 milliárd eurós pénzbírsággal sújtotta az óriáscéget.

A Google most jelezte, hogy gondos mérlegelés után úgy döntött, hogy az Európai Unió Bíróságánál fellebbez a döntés ellen. A vállalat azzal indokolta a lépését, hogy a döntés részeként számos olyan terület van, amelyet mindenképpen tisztázni kell. A társaság menedzsmentjében azután született meg a fellebbezésről szóló álláspont, hogy tavaly novemberben egy bíróság helybenhagyta a 2017-es döntést.

A Google korábban fellebbezett a határozat ellen, de a bíróság akkor megerősítette az Európai Bizottság érveit azt állítván, hogy a Google valóban a saját ajánlatait részesítette előnyben ahelyett, hogy a legjobb eredményeket jelenítette volna meg a felhasználók számára. A konkurens szolgáltatásoknak pedig nem volt esélyük a hasonlóan előkelő pozícióban való megjelenésre - kivéve, ha fizettek ezért. A cég most azzal érvelt, hogy 2017 óta számos változtatást eszközölt a rendszerében.

A jogerős fellebbviteli ítéletet leghamarabb két esztendő múlva hirdetheti ki az Európai Unió Bírósága.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások