Több ingyenes játékot ígér az Epic

Több ingyenes játékot ígér az Epic

2022. február 2. 17:40, Szerda
Szép számokat mutathat fel a cég online boltja, ezt további ingyenes ajánlatokkal dobnák meg.

A napokban olvashattunk arról, hogy igencsak szépen növekszik a Steam tábora, ezt azonban most a rivális Epic Games, pontosabban annak saját részletes jelentése követte a sorban, amelyben a tavalyi eredményeket sorolják fel nekünk, szintén kellemes növekedési ütemet mutatva fel.

A cég által a hivatalos oldalon közzétett anyagban arról olvashatunk, hogy továbbra is az ingyenes ajánlatok lesznek a fókuszban, az illetékesek nyilván leginkább ezzel szeretnék megfogni a játékosokat. Január végén újabb heti frissítést hajtottak végre ebben a szegmensben, ennek köszönhetően a Daemon X Machina vált elérhetővé mindenki számára, ezen a héten pedig a Yooka-Laylee and the Impossible van soron. Ami a tavalyi összesített, a teljes évre vonatkozó számokat illeti, 2021-ben összesen 194 millió felhasználó volt jelent a saját platformon, ami 34 millióval több, mint az egy évvel korábbi szint. Naponta már 31,1 millió regisztrált tag volt jelen, míg egyszerre, egyazon időben maximum 13,2 millió fő vette igénybe a szolgáltatást.

A PC-s játékboltban ezen felhasználók tavaly összesen 840 millió dollárt költöttek el, ez 20 százalékos ugrást jelent a pandémia első évéhez képest. A harmadik féltől, vagyis a különböző partnerektől származó, általuk rendelkezésre bocsátott játékok ebből 300 millió dollárért voltak felelősek, ez esetükben 12 százalékos növekedést mutat éves szinten, az év végén megrendezett, egyben pedig az ünnepi időszakot lezáró eseményen több mint 31 millió felhasználó vett részt (nyilván ez jelentette a napi maximumot, amit fent már megemlítettünk), ők összesen 159 millió cikket vásároltak meg, ami 14 százalékkal jobb, mint a 2020-as hasonló esemény száma.

Az ingyenes játékokból összesen 765 millió másolat fogyott el, a 89 különböző címből 76 megdöntötte a napi látogatottsági rekordot, idén pedig a tervek szerint további funkciók jelennek meg a boltban, amelyek között a felhasználói fiókok követését, az egyes tagok által elért eredmények megőrzését és megjelenítését említik meg az első helyen.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások