Egy az egyben az Instagramot másolja a Rossgram

Egy az egyben az Instagramot másolja a Rossgram

2022. március 25. 23:52, Péntek
A készítők nem igazán erőltették meg magukat a platform dizájnjával kapcsolatban.

Néhány nappal ezelőtt vált ismertté, hogy orosz szoftverfejlesztők megoldást keresnek a jelenleg kitiltott Instagram pótlására és a létrehozott új szolgáltatás olyan kiegészítő funkciókat kínál majd, mint a közösségi finanszírozás és a bizonyos tartalmakhoz való fizetős hozzáférés.

A Futurezone szerkesztői megvizsgálták az új Rossgramot, amellyel kapcsolatban kiderítették, hogy a kinézetét tekintve gyakorlatilag egy az egyben olyan lesz, mint a Meta közösségi oldala. Az Instagramot nemrég betiltották Oroszországban. A hatóságok arra hivatkoztak, hogy a lépésre azért került sor, mert a portál szélsőséges tartalmak terjesztésében játszik szerepet. A 80 millió orosz Instagram-felhasználó így nem férhet hozzá a fiókjához, őket akarják megcélozni az új ajánlattal a helyi fejlesztők.

A Rossgram honlapja már elérhető, a szolgáltatás március 28-án, hétfőn indul el. Az már első pillanatra látszik, hogy a platform egy az egyben az Instagram másolata. A használt betűk és színek, valamint az oldal felépítése csak nagyon kis mértékben különbözik az Instagramétól. Az előzetes információk alapján az új közösségi hálózat "megszokott és érthető kezelőfelülettel" érkezik. Mindez a gyors átállást hivatott segíteni.

A virtuális magánhálózatok (VPN-ek) alkalmazása gyakorlatilag teljesen felesleges, lévén a kapcsolódó szerverek és számítógép-központok egyaránt Oroszországban találhatók. Az elképzelések között van, hogy eleinte a sajtóorgánumok, a szponzorok, a befektetők és a kiválasztott bloggerek, illetve influenszerek kapnak hozzáférést az új szolgáltatáshoz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások