A buborék - a Netflix újabb "remekműve"

A buborék - a Netflix újabb "remekműve"

2022. április 16. 11:26, Szombat
Judd Apatow számos jó vígjátékot csinált már, de a jelek szerint a karantén neki sem tett jót. A buborék minden, csak nem vicces vagy akár érdekes.

A 40 éves szűz, Felkoppintva, Ron Burgundy filmek... csak pár Judd Apatow ismertebb munkái közül, melyekből kiderülhet, hogy az úriember ért a nevettetéshez. Most a karanténidőszak végén úgy döntött, hogy egy szatírába fog és leforgatta a Netflix számára A buborék című valamit. A film tele van pakolva sztárokkal... pontosabban ismertebb arcokkal (Karen Gillan, Pedro Pascal, David Duchovny, Keegan-Michael Key), de mégis kellemetlenül fogunk feszengeni a nézése közben.

Hogy tetszett A buborék?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Nem láttam
Pedig az alapötlet aktuális: egy filmes stáb a Covid-19 járvány időszaka alatt akarja leforgatni nagy költségvetésű filmsorozatuk hatodik részét és ezt egy, a világtól elzárt kastélyban akarják megoldani. Persze a folyamatos csúszások és az egyre jobban bekattanó stábtagok nagyon nehezítik a munkálatokat és ezen események kellene, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra. Nos, leszögezem rögtön, hogy nem fognak.


Ha szatíra vagy vígjáték a célja egy alkotónak, akkor ajánlott érdekes helyzetekkel, karakterekkel vagy humorral meghintenie a művét, és Apatow mintha elfelejtette volna ezt az egészet. Kezdjük rögtön a sztorival, ami nagyjából 15 perc után megy át teljesen érdektelenbe. Ahogy megérkeznek a "sztárok" a forgatási helyszínre, minden egysíkúvá és unalmassá válik. Ráadásul minden csavar vagy bármilyen meglepő fordulat nélkül letudni ezt a két órát azért elég embert próbáló.

Már csak azért is, mert a karakterek annyira semmilyenek, hogy egyikükkel sem tudunk akár csak pár pillanatnyi szimpátiát kialakítani. A főszereplő Karen Gillan egy igazi primadonna, egy nyafka hisztérika, akinek a legtöbb megmozdulása inkább idegesítő, mint szimpatikus. Aztán ott van David Duchovny, aki Leslie Mann-nal kellene, hogy megmutassa azt a feszültséget ami köztük van. Nos, ez annyira nem sikerül, hogy minden közös jelenetük elég kínos.

Az egyetlen, aki talán kicsit is élvezte a szerepét, az Pedro Pascal. A drogos, nőfaló sztár nagyon jól áll neki és neki vannak talán a legjobb jelenetei. A buborék cím nagyon találó, hiszen valószínűleg nagyon kevés ember találja majd szórakoztatónak a filmet. És itt egy kis Netflix-kritika is kell, hogy következzen, hiszen a szolgáltató pénzözöne nélkül ez a film valószínű sosem jutott volna el mozikba és nem kapott volna Apatow pénzt arra, hogy leforgassa. Ezzel pedig mindenki jobban járt volna. 2/10

De ha már itt járunk, nézzünk szét kicsit a Netflix kínálatában. Aki nem ragaszkodik a nevetéshez, az A buborék mellett megnézheti a Jó kezekben című dramedy-t, melyben egy halálos beteg édesanya próbál gondoskodni gyermeke jövőjéről. A film kellően érzelmes és helyenként felkavaró, de ugyanakkor nagyon nagy szíve van. Szintén érdekes választás lehet a Metal Lords, melyben két különc tini metálbandát alapít, hogy végre felfigyeljenek rájuk. Szórakoztató, vicces, kicsit a Rocksulira emlékeztet, ami nagy pozitívum. Szóval van mit nézni, csak jól kell választani.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások