Sony: behozzák a digitális kamerákat a telefonok

Sony: behozzák a digitális kamerákat a telefonok

2022. június 10. 15:50, Péntek
Alig két éven belül eltűnhet a különbség, ledolgozhatónak tűnik a DSLR jelenlegi előnye.

A japán gyártó hosszú évek óta jelen van az okostelefonok piacán, saját megoldásaik elsősorban a szögletes külső és a kamerák miatt ismertek. Legutóbb tavaly októberben írtunk a család egyik tagjáról, akkor azt említve meg, hogy a cég kifejezetten fotósoknak szánta az Xperia Pro-I típust, most azonban a két kategória közötti különbség eltűnéséről beszélnek.

A Sony Semiconductors Solutions első embere a napokban szólalt fel egy rendezvényen, ennek során pedig elmondta, hogy alig két éven belül behozhatják majd az okostelefonos kameramodulok a Digital SLR (DSLR) előnyét, vagyis teljes mértékben eltűnhet a minőségbeli különbség, legalábbis amennyiben a telefonokat az egylencsés megoldásokkal vetjük össze. A cégvezető kijelentéseihez egy részletes prezentáció társult, ebben pedig az üzleti eredmények mellett a fenti előrejelzés egyes pontjairól is olvashatunk. A külsős beszámolók szintén ez utóbbi témát emelik ki, a cég ugyanis 2024-re vetíti előre a különbség kiegyenlítését, vagyis onnantól kezdve nem igazán lenne szükség a digitális kamerák egy jelentős részére.

A prezentáció során az is elhangzott, hogy 2019-ben három fő területen láttak komoly fejlődési lehetőséget, ez sorrendben az akkumulátor, a kijelző, valamint a kamera volt. Mára eljutottunk odáig, hogy az első kettő komponens szintje gyakorlatilag tetőzött, innen már nem lesz nagy, forradalmi jellegű előrelépés, a kameráknál viszont még nyitott az út a komoly minőségbeli ugrásra, bár ez még csak ígéretnek tűnik. Mindez persze nem jelenti, hogy a profik valóban eldobják majd az általuk használt kamerákat, mindenképpen érdekes azonban, hogy a Sony már ma esélyt lát erre.

Alig 2 év áll tehát rendelkezésre ahhoz, hogy a fenti jóslat valóra váljon, meglátjuk, mennyiben változik majd a helyzet ezen időszak alatt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások