Indul az Apple nagy átállása

Indul az Apple nagy átállása

2022. július 7. 17:50, Csütörtök
Elsőként a fülhallgatók támogatnák az USB-C szabványt, ezután jönnek a táblák és a telefonok.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal beszámoltunk a töltőszabványokkal kapcsolatos valószínű európai döntésről, amelyet nemrég már a határozatról szóló hír követett a sorban. Nem sokkal később, alig néhány hét alatt, további beszámolók láttak napvilágot, ezekből már kirajzolódik az Apple átállási menetrendje.

A számos alkalommal megbízhatónak bizonyult Ming-Chi Kuo már májusban megjósolta, hogy az almás cég minden bizonnyal a jövő évi iPhone-sorozattal kezdi meg az USB-C alkalmazását, június végén azonban további kiszivárogtatások bukkantak fel, amelyekben a várható menetrendet is felvázolják nekünk. Ebben többek között azt látjuk, hogy elsőként az új AirPods Pro 2 vált majd az eltérő szabványra, ez ugyanis az idei év második felében, a harmadik vagy az utolsó negyedévben jelenik majd meg a piacon. Az újítások között a hangzás javulása, az USB-C szabvánnyal kiegészített friss tok, további kényelmi és egészségügyi funkciók, valamint a kütyük megtalálását megkönnyítő szolgáltatás optimalizálása jelenik meg.

A következő lépés a 10. generációs iPad-táblák módosítása lenne, ezek már szintén az egységes töltőszabvány támogatásával jelennének meg. Erre vonatkozóan egyéb források is előre jelezték a várható változásokat, kiemelve, hogy immár a teljes család erre építve rajtolna el. A kijelzőméret picit növekedni fog, ez 10,5 és 10,9 hüvelykes változatok megjelenését sugallja, a teljesítményért pedig már az A14 Bionic chip felelne. A jövőre megjelenő iPhone 15 lenne a következő nagy durranás, bár ezzel kapcsolatban már olyan jelentések is napvilágot láttak, miszerint az Apple a vezeték teljes elhagyásán dolgozik – ez azonban erősen kérdéses, mivel az USB-C számos előnyt kínál a meglévő MagSafe-szabvánnyal szemben.

Ez utóbbi készülékek egy év múlva rajtolnának el, ez tehát még picit odébb van, viszont az átállással nem várhatnak, hiszen az EU-n belül 2024 őszétől lesz kötelező érvényű a friss rendelet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások