Sokkal jobb VR-headsetet ígér a Meta

Sokkal jobb VR-headsetet ígér a Meta

2022. augusztus 29. 09:25, Hétfő
A cég első embere szerint sikerült nagy előrelépést megvalósítani, a start már közel van.

A Facebook anyacégéről nemrég írtuk, hogy mégsem készítenek okosórát, korábban viszont arról is beszámoltunk, hogy az Oculus Quest 2 bőrirritációt okoz. Most jön az új, állítólag sokkal jobb változat, miközben az Apple is dolgozik saját megoldásán.

A napokban Mark Zuckerberg a Joe Rogan által fémjelzett, rendkívül népszerűvé vált podcast adásában volt vendég, ahol számos eltérő témáról beszélgettek. Ezen témák egyike volt a cég soron következő AR/VR-headset fejlesztése, amelyről eddig nem sok részletet ismertünk. A cégvezető most elárulta, hogy többek között a beszédet nem igénylő interakció terén sikerült nagy előrelépést megvalósítani, mivel a korábbi verziókkal ellentétben itt már lekövetik a szemmozgást, vagyis az általunk kiválasztott személyre, pontosabban avatárra fókuszálhatunk, eközben pedig az arckifejezéseket is jobban szimulálják. Zuckerberg számos további verziót szeretne piacra dobni, a jelek szerint ő egy hosszabb időszakot lefedő termékcsaládot képzel el.

A cég utoljára a fent említett, Quest 2 néven piacra dobott változatot mutatta be, még 2020 második felében. A beszélgetés során valószínűleg erre utalva említették meg a közvetlen elődöt, amelyhez képest komoly javulást sikerült elérni, mivel azonban a család első két tagját még az új márkanév felvétele előtt mutatták be, az említettek mellett jó eséllyel további változásokat is látunk majd az új terméken. Legalább ilyen fontos, hogy ugyanezen időben több rivális is dolgozik saját fejlesztésén, az Apple például állítólag januárban rántaná le a leplet saját headsetjéről, amely a friss beszámoló szerint a Reality One, a Reality Pro, esetleg a Reality Processor néven jelenne meg.

A Meta sorrendben harmadik készüléke októberben mutatkozhat be a nagyközönség előtt, meglátjuk, milyen sikerrel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások