Letiltotta a Google Trump appját

Letiltotta a Google Trump appját

2022. szeptember 1. 17:24, Csütörtök
Nem elégedettek a moderálás szigorúságával, így folytatódik a vita a két fél között.

Trump ciklusának végén még az igencsak megosztó elnök tiltott ki egyes kínai cégeket az országból, eközben azonban őt magát is több komoly platformról távolították el. Idén elindult a korábban beharangozott saját közösségi háló, ezt azonban most a Google tiltotta le, mivel túlságosan lazák a moderálással kapcsolatos szabályok.

Az egykori elnök által nemrég elindított Truth Social számára elsődleges szempont az Apple és a Google online boltjában való megjelenés, illetve a folyamatos elérhetőség, hiszen ennek révén juthatnak csak el a felhasználók jelentős részéhez. Ez utóbbi az elmúlt hetekben komoly problémákba ütközött, hiszen a Google egyszerűen letiltotta az appot saját katalógusában, kiemelve, hogy a felhasználók túlságosan nagy szabadságot élveznek a szókimondás, a szólásszabadság terén, emiatt pedig a platformon gyorsan elterjedhetnek a különböző összeesküvés-elméletek és az agresszióra, tettlegességre felbujtó szólamok.

A Truth Social témájában hétfőn egy részletes felmérés is napvilágot látott, amelyben hasonló kifogásokat emeltek a platformmal kapcsolatban. Kihangsúlyozták, hogy 47 visszaigazolt felhasználói fiók esetében találtak bizonyítékot a QAnon elméleteinek szándékos terjesztésére, míg mások a diszkriminációval és a gyűlöletkeltéssel kapcsolatos vádakat ismételték meg. Érdekesség, hogy a saját felhasználói feltételek oldalán részletes listában sorolják fel a közzé nem tehető tartalmakat, viszont a jelek szerint ez nem győzte meg a másik oldalon állókat.

A Twitterről korábban kitiltott ex-elnök minden bizonnyal tovább küzd majd igazáért, hiszen saját platformjának esetleges sikere fontos eleme lehet a következő választási kampánynak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások