Hajlítható tévét mutatott be az LG

Hajlítható tévét mutatott be az LG

2022. szeptember 2. 23:35, Péntek
A méretes kijelzőt kedvünk szerint állítgathatjuk, meghajlítva és megdöntve azt.

A televíziók kategóriáján belül nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy már a végéhez közeledik az LCD-tévék kora, eközben azonban a gyártók újabb és újabb OLED-modellekkel igyekeznek meggyőzni a vásárlókat arról, hogy van még lehetőség a forradalmi újításokra. Az LG most egy igencsak érdekes megoldásról rántotta le a leplet, amely hajlítható kivitelben érkezik.

A dél-koreai gyártó által augusztus legvégén közzétett hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy az LG OLED Flex (model LX3) több fontos újítással mutatkozik be. A 42 hüvelykes televízió legnagyobb előnye szerintük a hajlítható jelleg, amelyet a távirányítón keresztül vezérelhetünk, 20 eltérő pozíció közül válogatva, hiszen a hajlítás mértékét akár 5 százalékos eltérést eredményező, manuális lépésekkel szabályozhatjuk. Az LX3 ennek révén teljesen lapos felületen keresztül nyújthat hagyományos televíziós élményt, a játékosok számára viszont hajlított formában is rendelkezésre áll, az ígéretek szerint mélyebb fekete színnel, valamint rendkívül alacsony késleltetéssel.

A cég azt is kihangsúlyozta, hogy a megjelenítés minősége nem változik a hajlítással, vagyis minden pozícióban ugyanazon élményt nyújtják majd. A készüléket viszont a hajlítás mellett meg is dönthetjük, illetve annak magasságát is módosíthatjuk, amelyért már a tévé állványa (talpa) lesz a felelős. A távirányítón külön gomb felel a hajlítás funkciójáért, ennek révén két alapértelmezett mód közül választhatunk, illetve kisebb, a már említett 5 százalékos lépésekben módosíthatjuk annak mértékét. Emellett a megjelenített tartalom méretét is változtathatjuk, azt 42-ről 32 vagy 27 hüvelykre mérsékelve, ami jobban megfelelhet a játékosok igényeinek.

Az LG egyelőre nem közölte a megjelenési dátumot és árat, viszont a készüléket a berlini IFA alatt is kiállítják majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások