Kliséhalmaz lett az Angyalok gyilkosa

Kliséhalmaz lett az Angyalok gyilkosa

2023. január 29. 17:27, Vasárnap
Valamikor Martin Lawrence, de inkább John Malkovich neve egyet jelentett a minőséggel. Az Angyalok gyilkosa pedig megmutatja, miért van ott a "valamikor" szó a mondat elején.

Lehet persze legyinteni, de Martin Lawrence neve egykoron sikerfilmeket jelentett a producerek és a stúdiók számára. Elsőre biztosan mindenkinek a Bad Boys-trilógia ugrik be a munkásságából, de a Nekem 8, az Életfogytig vagy akár a Gagyi mami, melyek nagyon jól teljesítettek a kasszáknál. Malkovich pedig igazi ikon, aki egy RED-ben is képes kitűnni alakításával. Ha 15 évvel ezelőtt valaki meglátja az Angyalok gyilkosa stáblistáját, már veszi is meg előre a jegyét a vetítésre. De most, 2023-ban marketinggel szinte alig megtámogatva érkezett meg - érthetetlen módon - a mozikba ez a "thriller", mely nagyon szeretne True Detective és Bárányok hallgatnak lenni, de csak Cobra 11-re futotta.

Egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a várost, a rendőrség pedig tehetetlen. A hatóságok jobb híján segítséget kérnek egy bebörtönzött sorozatgyilkostól, akit mindenki csak úgy hív, „A művész”. A briliáns elme segít közelebb jutni az újabb áldozatokat szedő gyilkos pszichéjéhez. Az ügyre ráállított nyomozópáros egyre jobban „A művész” hatása alá kerül, s a macska-egér játékban egyre inkább úgy tűnik, nem a nyomozók irányítják az eseményeket.


Nem véletlenül másoltam be változtatás nélkül a Bárányok hall... mármint az Angyalok gyilkosa tartalmát, hiszen már ebből is kiolvasható, hogy mennyi "eredetiség" van a történetben és a cselekményben. Persze igazságtalan lenne ez alapján megítélni a filmet, hiszen azért akadnak olyan macska-egér hajszát bemutató filmek, melyek a banális alaphelyzet ellenére képesek voltak emlékezetesek maradni. Az Angyalok gyilkosa is nagyon de nagyon próbálkozik, de egész egyszerűen mindenen átüt ez az izzadtság szag. Bizonyos események és elemek nem azért vannak a filmben, mert hozzátennének bármit a cselekményhez, hanem mert mások is így csinálták, így biztosan jó lesz az.

Akármilyen gagyi is a sztori, a színészektől azért elvárna valami "életet" a vásznon az ember. Az, hogy Lawrence már nem a régi, senkit nem fog meglepni. Nem véletlen, hogy a Bad Boys harmadik részében is elkezdtek bevezetni egy másik ellenfelet/társat Will Smith mellé, hiszen a komikus már nevetségesen festett egy akciófilmben, mint verekedő zsaru. Az Angyalok gyilkosa nyomozója már kicsit jobban illik hozzá, de láthatóan csak és kizárólag a nap végét várta Lawrence. Aki ismét minden tőle telhetőt megtesz, az Malkovich. Azt már tudjuk róla, hogyha nem is szereti a filmet, amiben szerepel, akkor is képes nagyon maradandót hozni (lásd Con Air - A fegyencjárat). Itt is nagyon jól alakítja az elítélt gyilkost, de sajnos olyan blődségeket adnak néha a szájába, hogy néha azt vártam, hogy kikacsintson a jelenetből és jelezze, hogy "igen, tudom, ez baromság volt most".

Az Angyalok gyilkosa úgy akar thriller lenni, hogy se nem izgalmas, se nem brutális, se nem érdekes. Így pedig nagyon nehéz. Ha valaki szeretne moziban megnézni egy sima tévéfilmet, az nyugodtan menjen el és vegye meg a jegyet. Aki azonban a helyén akarja kezelni az alkotást, az várja meg, míg bekerül valamelyik csatorna műsorára és ott nézzen bele. A többiek inkább válasszanak normális filmet. 2/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Angyalok gyilkosa (Mindcage)
szinkronizált, amerikai thriller, 97 perc, 2022
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Mauro Borrelli
Forgatókönyvíró: Reggie Keyohara III
Zene: Leonardo De Bernardini
Vágó: James Kondelik

John Malkovich (a Művész)
Martin Lawrence (Jake Doyle)
Melissa Roxburgh (Mary Kelly)
Aiden Turner (Dale)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások