Az év akcióit hozza a John Wick: 4. Felvonás

Az év akcióit hozza a John Wick: 4. Felvonás

2023. március 28. 16:11, Kedd
Végre visszataláltak a helyes útra a John Wick készítői és a 4. felvonás képében az év történetközpontú akcióorgiáját kapjuk meg.

A rajongók bizonyára már nagyon várták John Wick visszatérését, főleg az elég vegyesre sikerült harmadik fejezet után. Az első két epizód klasszikussá nőtte ki magát az akciófilmek műfajában köszönhetően remek hősének és annak az érdekes világnak, amit köré építettek. Sajnos a harmadik részben már átestek a ló túloldalára, ráadásul a történet tekintetében sem történt előrelépés.

John tovább folytatja saját kis bosszúját a Kör ellen, ami egyre inkább szúrja a szemét a vezetésnek. Éppen ezért minden jogot és felhatalmazást megadnak a Márkinak, aki elkezdi felszámolni Wick baráti körét. Winston utcára kerül, a New York-i Continental Hotel a múlté és Wick sem tagja egyetlen családnak sem.

Az egyetlen esélye, ha a Márkival összecsapva kivívja a szabadságát és ezért újra be kell járja szinte az egész világot. Közben egykori barátokból vált ellenségek és új fejvadászok próbálják útját állni. Nagyjából ennyi a történet, ami leírva nem tűnik izgalmasnak, de szerencsére van annyira érdekes, hogy az akciók között fenntartsa az érdeklődésünket.


Kezdjük azzal, hogy bár a John Wick: 4. felvonás a széria leghosszabb része, mégsem tűnik soknak. Ahogy már írtam, az akciók közötti történet szerencsére végig izgalmas és éppen ezért mikor már kezdenénk kicsit unatkozni már robban is a hangfalból egy Glock hangja. Keanu Reeves ismét zseniális, egész egyszerűen Neo mellett John Wick az a karakter, akit így már senki mással nem lehet elképzelni.

Kicsit öreges a mozgása (főleg a fiatalabb szereplők mellett), de még így is nagyon oda tud csapni az "öreg". Ráadásul igazán impozáns gárdát kapott maga mellé, akik pontosan tudják, hogy ők segítőnek vannak itt, nem pedig főszereplőnek. Donnie Yen vak bérgyilkosként önálló filmet is megérdemelne, Hiroyuki Sanada sorsa szintén nagyon megható és a kémia a szereplők között nagyon jelen van.


De természetesen egy John Wick film igazi húzóereje az akciókban rejlik és ki merem jelenteni, hogy a franchise három legjobb akciójából legalább kettő ebben szerepel. Legyen szó az autós üldözésről Párizsban, az oszakai harc vagy a vágatlan, drónnal rögzített beltéri összecsapás is szerepelhetne a Minden Idők legjobb akciójelenetei sorsoláson.

Na és maga a végjáték! Az a maga szintjén tökéletes, csodálatos és Wick-szerű lezárást hoz a franchise történetébe. Persze továbbra is bele lehet kötni pár jelenetbe (és én is fogtam a fejem, mikor a hatodik házból dobták ki hősünket és kutya-baja se lett), de a John Wick filmek a szórakoztatást tűzték ki célul és azt tökéletesen hozzák is.


A John Wick negyedik része egy tökéletes lezárás és őszintén megmondva beillik egy harmadik fejezetnek is. Ha valaki a teljes élményt akarja megélni, az az első két fejezet után nézze meg a negyediket, a harmadikra pedig tekintsünk amolyan félreértésnek. Az nagy kérdés, hogy a készítők merre viszik el a franchise-t, de remélhetőleg nem abba, amit az egyetlen post-credit jelenetben felvezettek. Nincs erre szükség, a John Wick Keanu Reeves nélkül nehezen képzelhető el és nem is kell erőltetni. 9/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
John Wick: 4. felvonás (John Wick: Chapter 4)
szinkronizált, amerikai krimi, akcióthriller, 169 perc, 2023
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Chad Stahelski
Producer: Basil Iwanyk, Erica Lee, Chad Stahelski
Forgatókönyvíró: Derek Kolstad, Michael Finch, Shay Hatten
Executive Producer: Keanu Reeves, Louise Rosner

Keanu Reeves (John Wick)
Donnie Yen (Caine)
Bill Skarsgård (Márki)
Hiroyuki Sanada (Shimazu)
Shamier Anderson (Mr. Senki)
Lance Reddick (Charon)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások