Öngyilkos lett a tinihacker

Öngyilkos lett a tinihacker

2001. május 15. 16:08, Kedd
[Register] Öngyilkosságot követett el egy 13 éves amerikai fiú, akit iskolájában azzal vádoltak meg, hogy betört az iskola számítógépes rendszerébe.

A 13 éves Shinjan Majumder május 4-én, saját otthonában akasztotta fel magát, miután egy általa elkövetett, állítólagos számítógépes betörést követően felfüggesztették iskolájában. Shinjan néhány órával öngyilkossága előtt 10 napos felfüggesztést kapott büntetésként a New Jersey-i Grover Middle Schoolban.
A New Jersey Online jelentése szerint a fiú korábban nem volt depressziós, szeretett sportolni, és többekközött Tae Kwon Do-zott, és úszott is. Egyik kedvenc időtöltése volt ezenkívül a számítógépezés is. Shinjan anyja, Rita Majumder az iskola durva eljárási módját okolja a szörnyű tett elkövetése miatt.

Az anya megítélése elsőre talán durvának tűnhet, de továbbra is kérdéses, hogy vajon az iskolai fegyelmi eljárások kellő óvatossággal zajlottak-e le, tekintettel a fiú korára. Jayanta Majumder, a fiú édesapja szerint az iskola igazgatója azt mondta Shinjannak, hogy tettéért bötönbe kerülhet. Az iskola képviselői ezt tagadják, állításuk szerint arról volt szó, hogy a fiú mit kaphatna tettéért, ha felnőtt lenne.

Shinjan a jelentés szerint hagyott búcsúlevelet, amelyben azt írja, inkább meghal, mintsem börtönbe zárják. A fiú apja szerint nem látszott kiborultnak amikor ő elhagyta a házat, és fia egyedül maradt otthon. Alig pár órával a fegyelmi eljárása után nehéz lenne megmondani, pontosan mi járhatott Shinjan fejében öngyilkossága előtt.

John Fitzsimons körzeti rendőrfőfelügyelő elmondása szerint a tanárok helyes eljárási utat választottak az ügy kapcsán, és bár letörte őket a fiú halála, nem felelősek érte. Fitzsimons szerint a fiú öngyilkosságának pontos oka örökre homályba merül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások