A SEGA játékokat készít a GameCube-hoz

A SEGA játékokat készít a GameCube-hoz

2001. május 19. 17:12, Szombat
[Reuters] A mostanában súlyos anyagi gondokkal küszködő videójáték-készítő SEGA Corp. pénteken bejelentette, hogy a társaság három új GameCube játékkal fogja várni a Nintendo új játékkonzoljának megjelenését.

A Nintendo új üdvöskéje, a japán piacon szeptemberben megjelenő GameCube többekközött három SEGA játékkal is "büszkélkedhet" majd, már a megjelenéstől fogva. A játékkonzol, amely a rivális Sony és Microsoft cégek hasonló játékkonzoljainak legyőzésére született, a hírek szerint nem a nyers számítási teljesítményével hódít majd, mivel az kisebb a konkurens eszközökénél.

A riválisoknál kisebb teljesítmény önmagában még nem jelent túlzottan sokat, az apró negatívum figyelmes programozással és a lehetőségek maximális kiaknázásával könnyen eltüntethető. Éppen ezért fontos a Nintendo számára egy olyan nagy név, mint az egykori konkurens SEGA, amely a Dreamcast játékkonzol gyártásának tavaszi leállítása óta kizárólag szoftverek fejlesztésével foglalkozik. A SEGA három új GameCube játéka között a népszerű arcade fociprogram, a Virtual Striker is szerepelni fog.

A SEGA a közeljövőben más platformokra is fog játékokat írni, úgymint Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox, és a Nintendo Game Boy-ra. Négy évi veszteségesség után a SEGA azt reméli, hogy új stratégiája végre eredményhez vezet. A szoftverekre való koncentrálással a SEGA ismét nyereséges évet zárhat majd a jövő tavasszal, legalábbis a társaság vezetői ezt remélik. A SEGA szerint a társaság játékeladásai az elkövetkezendő években akár meg is duplázódtak, mintegy 978,7 millió dollár bevételt okozva ezzel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások