Mégsem veszi meg a Nintendo a Sega-t?

Mégsem veszi meg a Nintendo a Sega-t?

2000. december 27. 21:03, Szerda
A videójátékok gyártásával foglalkozó Nintendo és a Sega Corp. egyaránt kategórikusan tagadták a New York Time azon értesülését, hogy a két cég egyesülés előtt áll. A lap szerint a két társaság jelenleg tárgylásokat folytat mely ahhoz vezethet, hogy Nintendo megvásárolja a Sega-t 2 milliárd dollárért. Azt, hogy ez készpénzes felvásárlást vagy részvénycserét jelent még nem lehet tudni állítja az újság.

A New York Times tudósítását mindkét fél tagadta.

"Semmi valóságalapja sincs és szeretnénk kijelenteni, hogy semmiféle tárgylásokról sincs szó." - mondta Miho Masude a Sega szóvivője. A Nintendo közleményben jelezte, hogy egyáltalán nincs szándékában megvásárolni a Sega-t.

A lap állítása szerint a Sega elnöke Isao Okawa már régóta szeretné eladni a céget és állítólag még a Microsoft-tal tárgyalt, amely saját konzolgép piacra dobására készül. A Sega ebben a piaca szegmensben nagy versenyhelyzetben különösen mióta a Sony is betette a lábát erre a piacra. A Playstation rövid időn belül jelentős piaci részesédést szerzett a Sega-tól és a Nintendo-tól is. November végén a mérleg 287 millió dolláros hiányt mutatott a Sega-nál

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások