Elítélték a "Viagrát Gates-nek" projekt kitalálóját

Elítélték a "Viagrát Gates-nek" projekt kitalálóját

2001. július 9. 12:46, Hétfő
Egy több millió fontos csalással kapcsolatos FBI nyomozás és büntető eljárás után egy walesi tinédzsert hároméves, pszichiátriai kezeléssel egybekötött közösségi rehabilitációs kúrára ítéltek, mely büntetést a pert vesztett fiatalember védői túlzottnak találnak, és a kúrát többéves kínzó orvosi kezelésként titulálják.

Raphael Gray, a Wales nyugati régiójában található Clynderwenben lakó 19 éves fiatalember magát egyszerűen csak a "Saint of E-Commerce"-nek, vagyis az elektronikus/internetes kereskedelem szentjének nevezi, és elmondta, hogy az elmúlt időkben elsődleges feladatának azt tekintette, hogy rávilágítson a nemzetközi számítógépes hálózatban található számos biztonsági résre, melyek következtében számos felhasználó és cég szenvedett el már kisebb-nagyobb méretű károkat. Ez így mind nagyon szép, de akkor a bíróság vajon miért ítélte hároméves terápiára emberünket? Gray azért kapta ezt a büntetést, mert pár éves pályafutása során a "szent" több ezer számítógépes hálózatba hatolt be teljesen illegálisan, valamint hozzájutott több mint 23 ezer bankkártya adatához is.

Miután Gray megszerezte ezeket a bankkártya információkat, nyilvánosságra is hozta őket az interneten, mely 2,8 millió illegális pénzfelvételhez vezetett, és ennek következtében két cég tönkre is ment. Gray egyik legismertebb csíntevése az volt, amikor Bill Gates saját bankkártya számával egy nagy adag Viagra tablettát rendelt postán a Microsoft elnökének. Gray sokáig teljesen névtelenül hajtotta végre számítógépes betöréseit, de mint az várható volt, egyszer csak lebukott, ugyanis felhívta magára az FBI figyelmét, mely szervezet nyomozói hamarosan felgöngyölítették az egész ügyet. Gray egyébként cselekedeteit, mint egy keresztes hadjárat történéseit jellemezte, azonban az FBI ügynökeinek szívét semmilyen szöveggel nem tudta meghatni.

Leighton Davies, a vádemelő jogász elmondta, hogy miután Gray ráébredt, hogy mit is követett el, érezte, hogy nagyon nagy bajba került. Gray-t a bíróság ezenfelül azzal is megvádolta, hogy a feelgoodfalls.com, a mostorefront.com, az albionsmo.com és az Amerikai Klinikai Patológusok Szövetségének internetes oldalairól is sikerült bankkártya információkhoz jutnia. Gray egyébként a per alatt egész végig teljesen ártatlannak tartotta magát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások