Stronghold

Stronghold

2001. október 28. 19:45, Vasárnap

Kiadó: GodGames
Fejlesztő: FireFly Studios

Rendszerkövetelmények:
Minimum: AMD/Intel 300 MHz, 64 MB RAM, Win9x/ME/2000
Ajánlott: AMD/Intel 550+ MHz, 128 MB RAM
Hasonló játékok: Settlers 4, Age of Empires 2, Cossacks
Kategória: Real-time stratégia

A középkori történelem stratégiailag legfontosabb épületkomplexumai a várak, kastélyok voltak. A hegytetőkön méltóságteljesen trónoló hatalmas kőépületek a környező területek védelme és kereskedelmi valamint ipari központjai voltak. A Strongholdban a mi feladatunk lesz egy ilyen vár menedzselése, egészen az alapkő lerakásától az ellenséges támadók visszaveréséig.

Klikk ide!    Klikk ide!

A játék alalpötlete nem új. Már az Amigás korszakban is volt egy hasonó játék, de komplex gazdasági modell nélkül. A másik oldalról pedig ott vannak a Maxis híres Sim programjai, valamint a Settlers, az Age of Empires vagy akár a Cossacks. Ezen programok kellemes elegyét nyújtja ugyanis a Stronghold. Feladatunk, hogy megfelelő mennyiségű alapanyag összegyüjtése után felépíthessünk egy biztonságos és erős kastélyt, ami képes visszaverni az ellenséges támadásokat. A gyüjtögetésben a helyi paraszt kommuna áll rendelkezésünkre, akik kielégítese az egyik legfontosabb feladatunk.

Klikk ide!    Klikk ide!

A munkásoknak élelem valamint szállás kell. Élelmiszert a vadászok tudnak szerezni, valamint létrehozhatunk farmokat, ahol tejet és sajtot állítnak elő, almás kertet és persze búzatáblákat is, amiből az őrlés és sütés után kenyér lesz. A parasztok munka után szórakozni is szeretnének, ehhez a középkor legkedveltebb itala a sör áll rendelkezésre. A komlóból a sörfőzdében készítik el a folyékony kenyeret, amit aztán a kocsmáros értékesít majd. A szállás kérdése még egyszerűbb, hiszen ha betelt a főépület, elég csak felhúznunk néhány kunyhót és a lakosok automatikusan kitöltik őket.

Klikk ide!    Klikk ide!

Az építkezéshez szükséges nyersanyagokat a bányászatból (vas és kő) valamint a favágásból tudjuk előteremteni. Egy jó tanács: a köbányászokhoz ne felejtsünk el ökörhajcsárokat rendelni, különben a nehéz munkával összeszedett kövek ott fognak porosodni a bányában! A nyersanyagok tehát szépen gyűlnek majd a kastélyunk melletti téren, ahonnan a dolgozók a nekik megfelelő árut elhordják majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások