Megjelent az új Opera böngésző

Megjelent az új Opera böngésző

2001. december 1. 08:26, Szombat
A webböngészők piacán folyó rivalizálásban az Opera erősíteni szeretné pozícióját, amit az is jól mutat, hogy a cég a héten két új böngészőt is kiadott. Az egyik a Linux, míg a másik a Windows operációs rendszerekkel kompatibilis. Ezek a számos újdonságnak köszönhetően valószínűleg az eddigieknél jóval népszerűbbek lesznek a felhasználók körében.

Az Opera Software a 6.0-ás verziójú, Windows operációs rendszerek alatt futtatható böngészőjének béta változatát körülbelül két héttel ezelőtt, a Comdex kiállításon mutatta be. A cég viszont úgy gondolta, hogy nem halogatja tovább a végleges verzió kiadását. Dean Kakridas alelnök szerint a két hét alatt körülbelül 500 ezer felhasználó töltötte le a béta változatot, amely mindenképpen rekorderedménynek számít.

Klikk ide!
Klikk a képre a letöltéshez

Az új Opera 6.0 számos új funkciót és szolgáltatást kínál. Ezek közé tartozik például az Unicode karakterkészlet kezelése is, amely lehetővé teszi, hogy a böngésző többek között az orosz, a kínai és a japán nyelveket is támogassa. Ugyancsak újdonság a Hotclick funkció, amelynek segítségével az egyes szavakhoz tartozó keresési, enciklopédia és fordítási szolgáltatások két kattintással elérhetők. A 6.0-ás verzió az eddigieknél sokkal korszerűbb felhasználói felülettel rendelkezik, ugyanis lehetőség van skinek használatára, illetve az egyes panelek és gombok megváltoztatására. Az új böngésző továbbra is lehetővé teszi, hogy egy ablakon belül több weboldalt nyisson meg a felhasználó, de mostantól már az egyes weblapok külön ablakokban is megjeleníthetők. Itt kell megjegyezni, hogy a héten megjelent új, linuxos Opera is hasonló funkciókkal és megoldásokkal rendelkezik, de ez még nem a végleges verzió.

Klikk ide!

Az új Opera 6.0 a cég szerint az összes Windows operációs rendszerrel kompatibilis, beleértve a Windows XP-t is. A böngésző ingyenesen is letölthető a cég weboldalairól, de a reklámmentes verzió 39 dollárba kerül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások