Húsvéti Pc Piac - CD és DVD olvasók

Húsvéti Pc Piac - CD és DVD olvasók

2002. április 2. 14:37, Kedd
Ezen a héten ismét a CD és DVD olvasók kerültek terítékre. A meglehetősen kiszámíthatatlan memóriaárakat is szemügyre vesszük és ejtük néhány szót a processzorokról is.

Két hónap a legtöbb számítástechnikai termékcsoport esetében komoly változásokat és feljesztéseket szokott jelenteni. Sokáig így volt ez a CD és DVD olvasókkal is. Az utóbbi időben azonban a felhasználókat nemigen kényeztetik el a gyártók, a kínálat hónapról hónapra szinte teljesen azonos. Immár mindenki számára nyilvánvaló, hogy a CD piacon igazi újdonsággal nem lehet előrukkolni és a DVD-k esetében is legfejlebb a rengeteg féle és fajta szabvány minél alaposabb támogatása az, ami újabb és újabb vásárlókat hozhatna a gyártóknak. Azonban, mint látni fogjuk, a DVD-k piacán is meglehetősen lassan telik az idő mostanában.

Lássuk tehát hogyan alakultak idén Húsvétkor a legkedvezőbb nettó kiskereskedelmi árak a CD és DVD olvasók esetében.


Az árak jelentősen csökkentek, a Kenwood drágulásának oka, hogy az egyik legolcsóbbnak számító boltban elfogyott, máshol pedig csak rendelésre kapható.


Nagyon ritkán kaphatók SCSI eszközök, a magas árak is csak ennek köszönhetők.

DVD olvasók


Az áresés jelentős, különösen kedvező a Toshiba és "régebbi", 116-os típusjelzésű Pioneer modell ára. Jó tudni, hogy "slot-in" lemezbetöltő mechanizmust használó olvasók nem képesek a kis méretű cd lemezek kezelésére.

Processzorok


Az 1 GHz alatti Intel processzorok már csak elvétve kaphatók, ennek megfelelően az árak meredeken emelkednek. Most érkezett el az az időpont, amikor már nem érdemes GHz alatti sebességű processzort vásárolni.


Minimális az esés, az AMD 1 GHz alatti processzorai is kihalófélben vannak. Kitűnő vétel az 1200-as Duron ill. az 1,47 GHz-es XP.

Memóriák


Lassan, de lefelé tartanak az árak ismét.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások