Vasárnapi Pc Piac - Monitorok

Vasárnapi Pc Piac - Monitorok

2002. április 8. 14:08, Hétfő
Monitorok

Igazi újdonság nem rázta meg a piacot, rengeteg "klasszikus" kapható, gondoljunk csak akár az LG Flatronokra vagy a MAG FD szériájára. A 15 collos típusok egyre ritkábban kaphatók, ez a kategória már szinte kizárólag az LCDké. Rendkívül kedvező a 17 és 19 collos gyártmányok árazása, választékuk pedig már-már annyira bőséges, hogy szinte lehetetlenség mindnek utána járni és kipróbálni. Egyre több a 21 collos "hagyományos" darab is, azonban ennél a képátlónál már a monitor hatalmas helyigényével és tekintélyes súlyával is számolnia kell a felhasználónak. Egy 21 collos LCD megjelenítő látványosan kisebb helyen fér el és a súlya is jóval "emberközelibb", azonban nagyságrendekkel drágább, így nem valószínű, hogy a közeli jövőben - az ilyen méretekben gondolkodók számára - valós alternatívát jelenthetne.

A piac várakozásai az eltelt közel két hónap alatt a "hagyományos" monitorok árainak - a 17 coll és afeletti kategóriákban - csökkenéséről szóltak, míg az LCD megjelenítők árazása, ellenkező tendenciát képviselve, enyhe emelkedést kellett volna hogy mutasson. Lássuk, mik a tények, melyek ma a legkedvezőbb nettó kiskereskedelni árak:



Mint látható, az árak eltérően mozogtak, az LCD-k hagyományos monitorokkal szembeni felára egyelőre nem csökkent. Az elkövetkező hónapokra is további stagnálás várható.

"Hagyományos" monitorok:


Tovább tart az árak csökkenése, a ritkán kapható Viewsonicok viszont irreálisak sokba kerülnek.


Az árak eltérően mozogtak, összeségében azonban nem történt jelentős elmozdulás. A következő hónapokra nem számottevő, pár százalékos csökkenés várható.



Szomorú, hogy a nagy monitorok árcsökkenésének trendje egyelőre megállt. A nyárra újabb, 10 %-ot elérő esés várható.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások