Xbox gyártóüzem nyílik Kínában

Xbox gyártóüzem nyílik Kínában

2002. május 15. 13:08, Szerda
A Microsoft és a Flextronics a mai napon bejelentették, hogy az Xbox elnevezésű videojáték-konzol gyártására specializálódó gyáregységet szándékoznak üzembe helyezni Kínában.

A vállalat képviselői bejelentették, hogy a magyarországi gyártókapacitást áthelyezik Doumenbe, ahol az év folyamán megkezdődik a termelés; egyúttal megerősítették, hogy a Flextronics Guadalajaraban található üzeme változatlanul részt vesz a játékkonzol gyártásában. A két vállalat képviselői egy későbbi időpontban jelentik be annak a harmadik, ázsiai üzemnek a színhelyét, amely a mexikói és kínai üzemek mellett részt vesz az Xbox gyártásában.

A doumeni üzem ideális körülményeket teremt az Xbox gyártásához - nyilatkozta Todd Holmdahl, az Xbox Hardware ügyvezető igazgatója. "Hatalmas gyártókomplexum, rugalmas gyártókapacitással. Ennek köszönhetően jelentősen csökken az Xbox előállítási költsége, amely végső soron a fogyasztóknak kedvez."

A jelentős költségmegtakarítás abból fakad, hogy a doumeni üzem abban a régióban található, ahol az Xbox egyéb komponenseit is gyártják, így a logisztikai költségterhek jelentős csökkenése, valamint az alacsonyabb fix költségek megfelelő körülményeket teremtenek az Xbox gyártása számára.

"A Flextronics kiváló gyártópartnerünk s szorosan együttműködik velünk a piaci igények megfelelő kielégítése terén, miközben magas minőségi színvonalat, alacsony előállítási árat képes biztosítani számunkra. Kifejezetten elégedettek vagyunk a Flextronics teljesítményével." - mondta Holmdahl.

Michael Marks, a Flextronics elnök-vezérigazgatója hozzátette: "A Távol-Keleten található létesítményeink az egyik legkiválóbbak a világon és biztosak vagyunk abban, hogy a kínai ipari park teljesíti az Xbox gyártással kapcsolatos kívánalmakat. Meg vagyunk győződve arról, hogy széles helyi beszállítói bázisunk segítségével a Microsoft csökkentheti az Xbox előállítási költségeit és segíthetünk abban, hogy partnerünk kielégíthesse a játékkonzol iránt világszerte egyre növekedő keresletet. A Flextronics széleskörű gyártási szolgáltatásokat kínál doumeni üzemében, mint pl. fröccsöntést, fémlemezsajtolást, nyomtatott áramkör összeszerelést, valamint a doboz végösszeszerelését és széleskörű tesztelését."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások