Unreal Tournament 2003

Unreal Tournament 2003

2002. október 7. 10:26, Hétfő


Fejlesztő: Digital Extremes, Epic Games
Kiadó: Atari

Rendszerkövetelmények:
Minimum: PIII 733 MHz, 128 MB RAM, 16 MB TNT2, Win98/ME/2000/XP
Ajánlott: PIII 1 GHz, 256 MB RAM, GeForce2 32 MB
Hasonló játékok: Unreal Tournament, Quake 3
Kategória: Multiplayer FPS

1999-ben nagy változás történt a játékiparban, ugyanis megjelent az Unreal Tournament és a Quake 3. Ebben a két játékban az volt a különleges, hogy az FPS-ek kategóriájában elsőként helyezték a hangsúlyt a multiplayer játékra, és az egyjátékos rész teljesen a háttérbe szorult esetükben. A két játék sikerében sokan kételkedtek, de szerencsére ezeknek az embereknek nem volt igaza. Az Unreal és Quake 2 idejében elkezdődött rivalizálás tovább folytatódott, és a netes fórumokon és a sajtóban is nagy viták folytak arról, hogy a Q3, vagy pedig az UT a jobb, és ez a vita azóta sem dőlt el teljesen. Valószínűleg most sokan meg akarnak majd lincselni, de véleményem szerint az UT egyértelműen jobb volt. :)

Azóta eltelt három év, és az Unreal sorozat egy újabb taggal bővült, név szerint az Unreal Tournament 2003-mal, a Quake 4-nek meg egyelőre se híre, se hamva. Most lássuk, hogy az UT2003-nak sikerül-e beváltania a hozzá fűzött reményeket.

Klikk ide! Klikk ide!

A játék három CD-n terpeszkedik el, amiből gyakorlatilag csak kettőn van maga a játék, a harmadikon DirectX és különböző szerkesztőprogramok találhatók. A játék az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem 3,2 GB helyet foglal el merevlemezünkön, hanem "csak" 2,5 GB-ot, aminek nagy része (1,5 GB) a textúráknak kell. Legjobban a játék gépigényétől féltem, és kiderült, hogy nem alaptalanul, ugyanis az UT2003 zabálja az erőforrásokat. 1,3 GHz-es Celeron és GeForce2 MX400 párosítással a játék nem nagyon szerette a részletességgel kapcsolatos beállításokat, így ezt kicsit csökkentenem kellett. Hosszas kísérletezgetés után az 1024x768 felbontásnál maradtam a legalacsonyabb részletesség mellett, de a játék még így is sokkal szebb volt napjaink legtöbb játékánál, ha meg a részletességet a maximumra állítjuk, akkor bátran állíthatjuk hogy az UT2003 jelenleg a legszebb játék a piacon.

Klikk ide! Klikk ide!

A grafikai és egyéb hardverrel kapcsolatos beállítások után végre jöhetett a játékos beállítás. Összesen több mint 50 féle karakterből választhatunk, és a nők, férfiak, robotok, és egyéb lények között biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét. Az Unreal sorozat legújabb tagjában a játékmódok terén kisebb-nagyobb változások történtek. Továbbra is van lehetőségünk játszani a gép által irányított botok ellen, és van egy ladder mód is, amelyben az általunk összeállított csapattal kell nyernünk különböző pályákon a rivális csapatok ellen. Ez kicsit izgalmasabbá teszi az egyjátékos módot, de nagyjából 6 óra alatt végig lehet játszani ezt, így sokáig nem köti le a játékosokat, bár ez nehézségi fokozattól is függ. A botok sokkal okosabbak lettek, így nehezebb is legyőzni őket. Az UT-t kisebb-nagyobb nehézségekbe ütközve végigjátszottam Godlike fokozaton, itt viszont már Inhuman fokozaton az első Deathmatch pályát is csak sokadik próbálkozásra sikerült teljesítenem.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások