Kibővített nyelvi támogatást kapnak a Tablet PC-k

Kibővített nyelvi támogatást kapnak a Tablet PC-k

2003. március 13. 20:14, Csütörtök
A Microsoft képviselői bejelentették, hogy a szoftvercég mostantól szélesebb körű nyelvi támogatást nyújt a Smart Display, valamint Tablet PC eszközök piacán, valamint, hogy ezentúl már a Packard Bell kínálatában is megtalálhatók lesznek az okoskijelzők.

A Packard Bell a Samsung, a ViewSonic és sok egyéb más gyártó példáját követve tehát rövidesen megjelenik a Smart Display eszközök piacán. A gyártó első Smart Display eszköze 10 colos színes kijelzővel fog rendelkezni, és ha minden igaz, akkor még ebben a félévben kapható lesz a különböző európai országokban.


A Philips gyártmánya - a táblapécék drótnélküli kapcsolatuk révén széleskörűen használhatók

A Microsoft munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Microsoft alaposan kibővítette a Tablet PC, valamint Smart Display eszközök nyelvi támogatását, ami konkrétan abban nyilvánul meg, hogy a szoftvercég kiadta az úgynevezett MUIRP (Multilingual User Interface & Recognizer Pack) friss béta verzióját, mely immár számos nyelvet támogat. A Microsoft gőzerővel dolgozik a MUIRP fejlesztésén, és ígéretet tett arra, hogy amennyiben minden jól megy, akkor már a nyár közepén kiadja a MUIRP végleges verzióját.

A Microsoft tavaly novemberben úgy indította útjára a Tablet PC projektet, hogy ezen újgenerációs hordozható számítógépek csak angol, francia, német, japán, koreai, valamint kínai nyelvű felhasználói felülettel rendelkeztek. A most bemutatkozott MUIRP bétának köszönhetően a Tablet PC-k immár támogatják a dán, holland, finn, spanyol, olasz, norvég, portugál és svéd nyelvű felhasználói felületeket is. A Microsoft azonban nem csak a felhasználói felület tekintetében szélesítette ki a támogatott nyelvek körét, hanem az új MUIRP-nak köszönhetően a Tablet PC-k immár angol, francia, német, japán, koreai kínai és spanyol nyelvű kézírásokat is képesek felismerni. A felhasználói felületen, valamint a kézírás felismerésen kívül a Tablet PC-k hangfelismerési képességein is javított a szoftvercég, melynek köszönhetően a Tablet PC-k az angol és japán szavak mellett immár a kínai szavakat is megértik.


Két új Windows oprendszeres Smart Display, balra a ViewSonic, jobbra a Philips gyártmánya.

Szakértők szerint a kibővített nyelvi támogatásnak köszönhetően a gyártók várhatóan több Tablet PC és Smart Display eszközt tudnak majd eladni. Az IDC piackutató cég legfrissebb előrejelzései szerint a Tablet PC-k idén várhatóan 5 százalék körüli részesedésre tesznek majd szert a hordozható számítógépek piacán.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások