Az információs stratégiáról is tárgyal ma a kormány

Az információs stratégiáról is tárgyal ma a kormány

2003. október 29. 13:07, Szerda
Várhatóan a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról, a szennyvízberuházások támogatásáról, a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztéséről, valamint a Magyar Információs Társadalom Stratégiájáról tárgyalnak a kormány szerdai ülésén.

A kormány a következő ülésén várhatóan megtárgyalja a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló javaslatot - közölte a kormányszóvivő-helyettes. "Az önkormányzati törvény idén januárban született módosítása értelmében a forrásmegosztásról önálló jogszabályban kell rendelkezni, a mostani törvényjavaslat ennek a kötelezettségnek tesz eleget" - olvasható Gulyás Erika közleményében, amelyben a szerdai kormányülésről tájékoztat.

A tervek szerint a kormánytagok döntenek arról is, hogy új szennyvízberuházások támogatására fordítják a visszafizetésekből, illetve egyéb felszabadult pénzekből összeálló 1,6 milliárd forintos céltámogatási keretet. A kabinet ülésén megtárgyalják az 1995-ben született közbeszerzési törvényt felváltó új szabályozást. A kormány szerdán várhatóan tárgyal a Magyar Köztársaság gyorsforgalmi úthálózatának fejlesztésről szóló törvénytervezetről: ez egyebek mellett pontosan rögzítené az építkezések miatt szükségessé vált kisajátítások rendjét.

Kovács Kálmán informatikai miniszter az Internet Hungary 2003 konferencián bejelentette: szerdán a kormány elé kerül a Magyar Információs Társadalom Stratégiája, illetve annak 19 kiemelt programja is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások