Visszaesőben az internetes zeneletöltők száma

Visszaesőben az internetes zeneletöltők száma

2004. január 17. 13:25, Szombat
[Infinit] A lemezkiadóknak az online zeneletöltők ellen jogi úton indított offenzívája a jelek szerint eredményesnek bizonyul. Az internetről zenei fájlokat letöltő amerikai felhasználók aránya ugyanis két éven belül a felére csökkent.

A Pew Internet & American Life Project és a comScore Media Metrix webkutató cég közös beszámolója szerint a 2003 november 18. és december 14. között telefonon megkérdezett mintegy 1358 felhasználó 14%-a állította, hogy időnként tölt le zeneszámokat az internetről. Ugyanez az arány 2001 februárjában még 29% volt.

A felmérés során nem tettek különbséget az ingyenes társfelhasználói zenecserélő szájtok (pl. Kazaa), illetve az engedéllyel rendelkező, jogszerűen működő kereskedelmi zeneletöltő szolgáltatások (pl.: Napster, MusicMatch, Rhapsody, iTunes) használói között.

A beszámoló a zeneletöltők számarányának csökkenése kapcsán kiemelte az Amerikai Lemezkiadók Szövetégének (RIAA) az egyes letöltőket keményen perbe fogó, ellentmondást nem tűrő jogi stratégiáját.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások