Az Atari bezárja a Legend Entertainmentet

Az Atari bezárja a Legend Entertainmentet

2004. január 19. 15:49, Hétfő
Az Unreal II: Special Edition az utolsó darab volt a virginiai székhelyű fejlesztőcsapattól.

A legtöbb dolgozó a pénteki napot várja a legjobban, bár sajnos a legtöbbször a kirúgások is ekkor történnek, mint ahogy a Legend Entertaintment csapatával is megesett. A hírek ugyan csak tegnap láttak napvilágot, de mára biztossá vált, hogy az Atari megszünteti a Legend Entertainment részleget és az összes alkalmazottat azonnali hatállyal elbocsátotta.

A hírt mindkét oldalról megerősítették. A Legend, mint studió megszűnt létezni, már csak néhány ember maradt a vezetőségből a bezárás levezénylésére - ők még egy hónapot maradhatnak. Az újságírói megkeresésektől az Atari emberei elzárkóztak, és a PR osztályra hárították a kínos nyilatkozatokat, illetve egy email címmel próbálták kiszúrni az érdeklődők szemét. A legrosszabb jel az egésszel kapcsolatban, hogy a Legend weboldalát már péntek délután váratlan hirtelenséggel bezárták.

A Legendet 1989-ben alapította Bob Bates és Mike Verdu. A csapat kalandjátékokra specializálódott. 1995-ben a korai sikerek ellenére átminősítették magukat csak fejlesztővé, majd 1998-ban a GT Interactive vásárolta meg a céget, amit szinte egyidőben az Inforgames nyelt le. A történet vége pedig, hogy az Atariba olvadt az egész francia érdekeltség 2002-ben. A Legend talán leghíresebb, de egyben utolsó munkája az Unreal II: Special Edition volt 2003. decemberében. Béke poraikra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások