Cthulhu várja a weben látogatóit

Cthulhu várja a weben látogatóit

2004. február 23. 18:51, Hétfő
A Bethesda Softworks megnyitotta a hamarosan megjelenő FPS horror játék, a Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth hivatalos weblapjának kapuit, mely PC és Xbox felhasználókat vár.

Az oldal jelenleg játékinformációkat, koncepciórajzokat, letölthető háttérképet, illetve természetesen fórumot tartalmaz. A várakozó kiváncsiak elolvashatnak egy rövid részletet is a H.P. Lovecraft Cthulhu mítoszából, mely eredetileg a játék alapjául szolgált.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A Dark Corners of the Earth a 2003-as E3-mon a legjobb készülő játék címet nyerte el. A horror játékokban elvárt akciókon és kalandokon és problémamegoldó részeken kívül hangsúlyt helyeznek a mentális vonulatra is, miáltal a játékos virtuális hallucinációkat, pánikrohamokat és egyéb félelem okozta rendellenességeket él át. Azok, akiknek még nem volt része paranoiában, nyugodtan elkezdheti beleásni magát a már megjelent információkba.

Az új rész továbbra is a Lovecraft által megteremtett világra és annak asztali szerepjátékká átdolgozott alapjaira épül, de most először valós idejű 3D-s játékban élheti át mindenki a borzalmakat. A történet az 1920-as évekbe röpít minket, ahol lovecrafti teremtményekkel, az úgynevezett "Nagy Öregekkel" népesült be a Föld. Számos csápos szörny keresztezi majd utunkat, mindezt sötét, félelmetes közegben, ahol a reszketés garantált. A megjelenés dátuma egyelőre nem ismert, de a weblap hírei között biztosan feltűnik hamarosan.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások