HP konferencia az információs társadalomról

HP konferencia az információs társadalomról

2005. január 26. 17:47, Szerda
A HP idén első alkalommal rendezte meg a Versenyképes információs társadalom az EU régióban című konferenciáját, melyen az informatikai cég hazai szakemberein kívül külföldi vendégek - többek között az IT cég regionális vezetői - is részt vettek. A konferencia fókuszában a HP területfejlesztési és regionális politikája állt, melyet az előadók magyar és külföldi példákon keresztül próbáltak minél szemléletesebben bemutatni.

Az informatika az elmúlt 30 évben minden korábbi elképzelést felülmúló termelékenység-növekedést hozott a világgazdaságban. Mára egyértelművé vált, hogy a közigazgatás részesülni tud az informatika által biztosított előnyökből. Az IT óriás az Európai Unió valamennyi országában jelen lévő szervezetként számos tapasztalatot gyűjtött és egyre több sikert ért el különböző közigazgatási projektekben, amelyek - összhangban az EU alapelveivel - egyre nagyobb arányban területi alapon valósultak meg.

A HP magyarországi példákat tekintve élen jár versenytársaival szemben. Tavaly év végén közbeszerzési eljárás útján két elektronikus közigazgatási rendszer kifejlesztésére irányuló projektet is megnyert. A veszprémi önkormányzat esetében a bruttó 495 millió forint értékű megbízás kiterjed a belső ügyintézési rendszer, a különböző szakrendszerek, valamint a közigazgatási portál és egyéb átfogó alkalmazások fejlesztésére. Az egri önkormányzatnál a bruttó 617 millió forint értékű megbízás magában foglalja az önkormányzat szakigazgatási feladatait ellátó integrált rendszert, a teljes önkormányzati feladatkört átfogó ügyintézési keretrendszert, az egységes, modern és biztonságos informatikai infrastruktúrát, valamint a kistérségbeli önkormányzatokat kiszolgáló központi rendszer fejlesztését.

A városi önkormányzatok a projekt megvalósulásával kettős célt szeretnének elérni: az egyik a lakosság tájékoztatása elektronikus úton és az elektronikus ügyintézés biztosítása; a másik az önkormányzat (képviselői testület, polgármesteri hivatal, önkormányzati intézmények) működésének elektronikussá tétele.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások