Áprilisban jelenik meg a Longhorn előzetes verziója

Áprilisban jelenik meg a Longhorn előzetes verziója

2005. február 17. 17:41, Csütörtök
A redmondi szoftveróriás bejelentése szerint a Windows XP Home és Windows XP Professional operációs rendszerek utódjául szánt Longhorn egy újabb tesztverziója jelenik meg idén áprilisban.

Üröm az örömben azonban, hogy ez a változat csak néhány kiválasztott fejlesztő részére lesz hozzáférhető. A megjelenési időpont szorosan kötődik majd az abban a hónapban Seattle-ben tartott Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) rendezvényhez, amelyen a szerencsés kiválasztottak működés közben megtekinthetik majd a Longhornt és el is mélyedhetnek az új operációs rendszer rejtelmeiben. A konferencián egyébként a tervek szerint többek között különböző munkacsoportok fognak foglalkozni a Longhorn újdonságaival, amelyeket részletesen kielemeznek majd. A Microsoft tájékoztatása szerint a szakemberek például megtapasztalhatják, hogyan működnek az új hardverirányító mechanizmusok, amelyek közé a javított nyomtatási vagy a továbbfejlesztett energiaellátási funkciók is tartoznak.

A Longhorn egyik újdonsága lesz továbbá az is, hogy az új operációs rendszer külön kiegészítő szoftver nélkül képes lesz közvetlen kapcsolatot felépíteni a mobiltelefonokkal. Az amerikai vállalat ezenkívül ezen a konferencián akar majd elárulni részleteket a Longhorn hardverkövetelményeiről is, valamint itt jelentik be azt is, hogy az új operációs rendszer végleges változata mikortól lesz elérhető a végfelhasználók számára.

Az idén áprilisban megjelenik majd az első olyan verzió, amelynél a fejlesztők és a programozók szinte teljes egészében betekinthetnek majd a Longhornba. A Microsoft azt is bejelentette, hogy az operációs rendszer új adatbázis-alapú fájlrendszerét, a WinFS-t csak később fogják bemutatni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások