Brazíliában is megjelenik az olcsó Windows

Brazíliában is megjelenik az olcsó Windows

2005. április 12. 13:11, Kedd
A Microsoft szóvivője megerősítette, hogy az ázsiai országok után Brazíliában is megjelenik a Windows X Starter Edition, amely az eredeti operációs rendszer némileg butított változata.

"Április 13-án a Microsoft újabb öt országra terjeszti ki a projektet, ezek között található Brazília" - jelentette ki a szóvivő. A butított változat jelenleg Malajziában, Indonéziában, valamint Thaiföldön kapható, és tervbe vették India és Oroszország bekapcsolását. Most már bizonyos, hogy az indiai megjelenés némi késedelmet szenved, de a vállalat júniusra mindenképpen szeretné végrehajtani a program újabb állomását. A Microsoft egyelőre nem bocsátkozott részletekbe a Brazíliában megjelenő változattal kapcsolatban, és az sem világos, hogy mikorra tervezik a megjelenést.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Szakértők szerint a szoftveróriás az eddig alkalmazott terv szerint jár majd el, és a költséghatékony, belépő szintű konfigurációk részeként kívánja majd értékesíteni az olcsó operációs rendszert. Nem véletlen, hogy a Microsoft választása éppen Brazíliára esett. A dél-amerikai ország kormánya ugyanis jelenleg a nyílt forráskódú szoftverek egyik legfontosabb támogatója, és a közigazgatási költségek lefaragását célzó program keretében nemrég dolgoztak ki egy új programot, amely többek között a kormányzati, közigazgatási hivatalokban alkalmazott Windowsok lecserélését javasolja. Nem csoda, hogy a Microsoft veszélyeztetve érzi itteni befolyását, és mindent megtesz előnyös helyzetének megőrzéséért.

Annak ellenére, hogy sokan egyenesen kudarcnak tartják a Windows XP Starter Edition eddigi pályafutását, a vállalat bízik ennek sikerében, és nyilvánvalóan úgy véli, hogy segítségével megakadályozhatja a Linux fokozott térnyerését. "Rengeteg visszajelzést kapunk azon felhasználóktól, akik első alkalommal vásároltak számítógépet" - jelentette ki Mike Wickstrand, a Windows termékmenedzsment igazgatója. "Ezek a visszajelzések rendkívül pozitívak, és nagy segítséget nyújtanak abban, hogy alkalmazkodjunk a vásárlók igényeihez."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások