Jön a Netscape 8.0

Jön a Netscape 8.0

2005. május 19. 12:33, Csütörtök
A böngésző soron következő verziójának teljes változata elkészült, és bár maga a program elsősorban a Firefoxra épül, több újítással is szolgál a felhasználóknak, amelyek többek között megkönnyítik az adathalászok elleni védekezést.

A böngésző egyik érdekes tulajdonsága, hogy akár a világhálón való barangolás közben is átválthatunk az Internet Explorer és a Firefox motorjára, így egészen minimális azon oldalak száma, amelyeknél kompatibilitási problémák fordulhatnak elő. A Netscape 8 a Firefox 1.0.3-as verziójára épül, néhány funkcióval kibővítve, úgy mint az adathalászok elleni védelem, illetve több opcionális eszköztár kiválasztásának lehetősége. Az úgynevezett "Trust Rating" rendszer révén a böngésző figyelmezteti a felhasználót a potenciálisan káros oldalakra, és adathalász eszközök, kémszoftverek, illetve vírusok miatt egyaránt feketelistára helyezi a weboldalakat.

"A Netscape 8.0 azon felhasználók millióinak készült, akik egy jobb és biztonságosabb böngészőt keresnek. A Netscape 8.0 az elérhető legjobb technológiákat fogja össze, és automatikusan beállítja az egy-egy weboldalnál szükséges biztonsági opciókat. Mivel a böngésző még a gyanús oldalak betöltése előtt figyelmezteti a felhasználót a veszélyre, a Netscape 8.0 újabb védelemmel vértezi fel a számítógépet. Ez, kiegészülve a szerteágazó funkciókkal, gyorsabbá biztonságosabbá, egyszerűbbé, és még szórakoztatóbbá varázsolja az internetezést" - jelentette ki Jeremy Liew, a Netscape igazgatója a BetaNews munkatársának adott nyilatkozatában.


Valóban, a böngészőnek mindenképpen érdekes és hasznos újításokat kell felmutatnia, hiszen egykori uralma mára teljesen elenyészett: emlékezhetünk arra, hogy a kilencvenes évek elején még megkérdőjelezhetetlen volt a Netscape előnye, azonban az Internet Explorer 4.0, majd az elmúlt években felbukkant konkurens nyílt forráskódú böngészők - az Opera és a Firefox - megjelenése miatt a Netscape szinte az ismeretlenségbe szorult vissza.

Sajnos a vállalat weboldala nem túl sok információt tartalmaz az új verzióról, és a legtöbb oldal még átalakítás van, ami azt sejteti, hogy néhány nap még hátra van a megjelenésig. Internetes híroldalak szerint erre még a héten sor kerülhet, igaz a CNET is arról volt kénytelen beszámolni, hogy az America Online leányvállalatának szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni a megjelenésről.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások