Samsung "leg-leg-leg" fényképezőgép

Samsung "leg-leg-leg" fényképezőgép

2005. június 6. 12:04, Hétfő
A pletykaszinten már közszájon forgó Samsung Pro 815 hivatalos bejelentése végre megtörtént. A digitális fényképezőgép érdekessége, hogy egyszerre több fronton is megpróbál a konkurencia fölé licitálni.

Nézzük hát először azokat a tulajdonságokat, melyekben a Pro 815 egyedülállónak ígérkezik. Először is a felbontása 8 megapixel, ami kétségtelenül a legnagyobb a kategóriájában, de akad még néhány gyártó, amely kínál ilyen felbontású gépet. A 15x-ös optikai zoom azonban több mint érdekesnek ígérkezik, mivel jelenleg nincs a digitális piacon ekkora zoomátfogású fényképezőgép. Alapja egy Schneider-Kreuznach Varioplan optika, mely 28-420 mm-nek megfelelő kisfilmes látószöget biztosít a gép számára, ezzel a széles látószög és a hosszú tele tartományban is jó alternatívát kínál.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Pro 815 büszkélkedhet a legnagyobb LCD kijelzővel is, mégpedig 3,5" átmérőjűvel, amely az ígéretek szerint napsütésben is jól látható lesz majd. Úgyszintén ez a gép ígéri az eddigi legnagyobb kapacitású, 1900 mAh-s és 7,4 V-os lítium-ion akkumulátort, ami 500 kép elkészítését teszi lehetővé egy feltöltéssel.

A legek sora eddig ért, de a Pro 815 tartogat még érdekességeket. A gép tetején is egy TFT LCD-t találunk, mely 1,44" széles, és a szokásos információk mellett felső keresőként is használható. Kimagasló sebességet ígér a PRO 815 gyártója. A záridő késleltetés mindössze 0,05 másodperc, a gép bekapcsolás után 1 másodperc múlva már fotózásra kész, két kép elkészülte között pedig 1,3 másodpercnek kell eltelnie. Sorozatban 2,5 fps sebességgel fényképezhetünk, de lehetőség van az Ultra High-Speed mód választására is, amely 10 fps sebességet biztosít, de csak 1 megapixeles maximális képméret mellett.


Talán mondanunk sem kell, hogy a gép az automata funkciók mellett minden lényeges expozíciós beállítás tekintetében manuálisan is szabályozható. A külső kezelőszerveknek köszönhetően ezen funkciók gyorsan, a menüben való kotorászás nélkül állíthatók. Az előzetes képek alapján a zoom és a élesség állítása is gyűrűs megoldással lehetséges, így a Pro 815 ezzel is a komolyabb gépek érzetét kelti. Megjelenése augusztusban esedékes a gyártó szerint, nyitóára pedig 600 font lesz, mely jelenlegi árfolyamon kb. 225 000 Ft.

A Pro 815-höz egy külső vaku is megjelenik, melyet külön vásárolhatunk meg. Az SEF-42A típusszámú villanó kulcsszáma 42 lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások