Több új szoftverrel készül az őszre a Microsoft

Több új szoftverrel készül az őszre a Microsoft

2005. június 8. 16:23, Szerda
A napokban zajló Microsoft TechEd 2005 konferencián több fontos bejelentés hangzott el a vállalat részéről, amelyekből kiderült, hogy a Microsoft az őszi hónapokra készül el számos szoftverének felújításával.

A vállalat fejlesztői szoftvereinek soron következő változata, a Visual Studio 2005 és SQL Server 2005 novemberben lesz elérhető, míg a BizTalk 2006 a következő év első negyedében jelenik meg. Ez utóbbi szoftver a Microsoft integrációs eszközének továbbfejlesztése, amely a különböző alkalmazások - például az Office alkalmazások - között zajló kommunikációért felelős. Erről Paul Flessner, a szerverszoftverek fejlesztéséért felelős részleg alelnöke számolt be a konferencián tartott beszédében

Flessner kiemelte, hogy november második hetében minden eddiginél nagyobb csinnadrattával indítják útjukra új fejlesztéseiket. Prezentációjában elhangzott, hogy az SQL Server 2005 első nyilvános előzetese már megjelent, és a June Community Technology Preview (CTP) néven jelzett korai szoftvert bárki letöltheti a vállalat honlapjáról.

A konferencián Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója is megjelent, és beszédében ismét kihangsúlyozta, hogy a Windows Server 2003 operációs rendszer nemcsak biztonságosabb, de egyben olcsóbb megoldás, mint a konkurens Linux rendszerek. Ezt elsősorban azzal magyarázta, hogy a Microsoft rendkívül nagy figyelmet fordított az operációs rendszer biztonságának növelésére, és a frissítési procedúra leegyszerűsítésére.


Véleménye szerint e két törekvést siker koronázta, így fordulhatott elő, hogy az elmúlt egy év alatt a Windows Server 2003 esetében 30, a SuSE Linuxnál 164, míg a Red Hat Linuxnál már 191 új sebezhetőség felbukkanásáról számoltak be. "A biztonságot tettük meg legfontosabb feladatunknak, és ez továbbra is így marad. Ezek a számok azonban nem jelentik azt, hogy teljesítettük célkitűzéseinket, és továbbra is jelentős erőforrásokat szentelünk majd a kérdésnek" - jelentette ki Ballmer. Hozzátette, hogy a vállalat fontosabb szoftvereinek frissítésére szolgáló közös szolgáltatás - amelyet februárban jelentettek be, és március óta teszteltek - a héten megkezdi munkáját, így jelentős mértékben leegyszerűsödik a szoftverek frissítése.

A Windows Server 2003 operációs rendszer fejlesztésének menetéről Bob Muglia, a Microsoft Windows Server divízió alelnöke számolt be hallgatóságnak. Beszédében elhangzott, hogy a fejlesztésben több fontos területre koncentrálnak, így a biztonság növelésére, a 64 bites rendszerek támogatására, valamint a rendszeradminisztráció megkönnyítésére. Közölte, hogy a Windows Server 2003 Release 2 az ősszel készül el, míg a 2007-ben megjelenő Longhorn operációs rendszer több fontos újítást hoz az Active Directory, illetve a Distributed File System szolgáltatás terén, amelyek megkönnyítik a fájlszerverek kezelését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások