Wal-Mart igazgató a Microsoft alkalmazásában

Wal-Mart igazgató a Microsoft alkalmazásában

2005. augusztus 5. 17:00, Péntek
A redmondi szoftvercég a napokban leigazolta a legnagyobb észak-amerikai áruházlánc egyik vezetőjét, aki a jelenlegi értékesítési igazgató posztját veszi majd át a vállalatnál.

A Microsoft közleményben jelentette be az új igazgató kinevezését, amelyben egyúttal közölték, hogy Kevin Johnson, a jelenlegi értékesítési igazgató, új posztot fog betölteni. Ügyvezető igazgatóként az ő helyére kerül Kevin Turner, aki eddig a Wal-Mart áruházlánc Sam's Club elnevezésű részlegét vezette. A részleg éves forgalma legutóbb meghaladta a 37 milliárd dollárt, aminek köszönhetően fontos szerepet játszott a Wal-Mart javuló eredményeiben.

Turner szeptember 8-án veszi át elődje helyét, aki viszont egy eddig közelebbről meg nem nevezett poszton folytatja munkáját. A közlemény szerint Johnson új beosztását 30 napon belül hozzák nyilvánosságra. "Az elmúlt tizenhárom évben Kevin Johnson nagy szerepet vállalat mindabból a sikerből, amit a Microsoftnál tapasztalhattunk. Vezetése alatt az értékesítési és marketing részleg csak az elmúlt három évben mintegy hétmilliárd dollárral növelte a vállalat bevételeit" - jelentette ki Steve Ballmer vezérigazgató.

A Cnet értesülése szerint Kevin Turner 570 ezer dolláros évi fizetést kap majd a Microsoftnál, amit részvényekkel és egyéb juttatásokkal egészítenek ki, hogy kompenzálják a korábbi munkahely feladása által elvesztett jövedelemforrást. Elődje a tavaly végrehajtott emelések után szintén ugyanennyit kapott, bár az ő esetében kisebb kiegészítésekről beszélhetünk. A Microsoft nem árulta el a jelöltek számát, és arról sem nyilatkozott, hogy belső szakemberek kinevezését is számításba vették-e.

Tuner kinevezése azért érdekes, mert az ügyvezető igazgatói posztot immár több mint három éve, Rick Belluzzo távozása óta nem töltötték be. Elemzők szerint azonban a lépés ésszerű, mert Ballmer vezérigazgatóként nem feltétlenül követi figyelemről a napi eseményeket, ám egy harmadik vezető ezt könnyebben megteheti, míg felettesei az általános jellegű ügyekben döntenek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások