Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország

Egyesül a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország

2005. október 6. 14:08, Csütörtök
A Magyar Telekom igazgatósága javaslatot tett a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülésére. A döntést mindkét társaság közgyűlésének jóvá kell hagynia. Az egyesülés célja - mint azt a tavaly közzétett középtávú stratégiában is lefektették - a csoportszintű szinergiák kiaknázása.

Mivel a T-Mobile Magyarország jelenleg is a Magyar Telekom 100%-os tulajdona, így a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására. Az egyesülés megvalósulása után a T-Mobile továbbra is önálló márkaként és önálló üzletágként működik majd a Magyar Telekom Csoporton belül, azonban a vállalatcsoport várakozásai szerint az egyesítés kézzelfogható előnyökkel jár majd az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre.

A vállalat közleménye szerint az egyesülés elősegíti a Magyar Telekom Csoport hosszú távon is fenntartható értékteremtési lehetőségeinek kiaknázását, különös tekintettel az ügyfélbázis megtartására és fejlesztésére, a hatékonyság és a költségszintek optimalizálására, illetve az új innovatív technológiai lehetőségekből adódó előnyök kihasználására. Mindezeknek köszönhetően a cégcsoport pénzügyi teljesítményének jelentős, akár évi több tízmilliárd forintos javulását várják.

A két társaság összeolvadása az ügyfelek számára elsősorban az egységes ügyfélkiszolgálásból lesz észrevehető, összevonják a az ügyintézést, a vásárlás, a számlakezelés, a műszaki segítségkérés. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé. A vállalat közleménye szerint a két cég egyesülése a vezetékes-mobil közös értékajánlatok révén tovább élénkíti a versenyt mind a vezetékes, mind a mobil piacon, és hozzájárul a szolgáltatásalapú verseny kereteinek megteremtéséhez is.

A vezetékes és mobil területek harmonizációjára való törekvés ötlete nem egyedülálló, mára számos - vezetékes és mobil üzletággal egyaránt rendelkező - európai nemzeti szolgáltató (British Telecom, France Telecom, Telekom Italia stb.) ismerte fel a konvergenciából eredő stratégiai előnyöket, lehetőségeket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások