Csúcstermékeket mutatott be az LG

Csúcstermékeket mutatott be az LG

2005. november 17. 11:06, Csütörtök
Az LG Electronics élvonalbeli digitális termékeket mutatott be a Korea Electronic Show (KES) 2005 kiállításon, Goyang City városában.

Az LG kiállította világviszonylatban is versenyképes termékeit, köztük plazma és LCD TV-ket, DMB telefonokat, hálózaton kommunikáló háztartási készülékeket és más digitális konvergenciás termékeket. Az egyre több funkciót betöltő televíziók között bemutatásra került a világ legnagyobb 102 inches plazma TV-je, a 71 inches aranyozott és a "Timemachine" rendszerű Plazma TV, illetve az 55 inches full HD és a memória kártya nyílással ellátott LCD TV - valamint más prémium kategóriás termékek. A cég kiállította továbbá mobilkommunikációs termékeit: földi valamint műholdas rendszerű DMB telefonját, egymillió poligonos 3D játéktelefonját, valamint a világ első DMB laptopját. Abban a futurisztikus kiállítótérben ahol a bemutatott új koncepciójú háztartási gépeket a látogatók ki is próbálhatták, bemutatásra kerültek a vállalat csúcskategóriás fehérárui, köztük a DIOS háztartáselektronikai termékek, valamint a Roboking porszívó is.


Az LG bemutatta 102 inches, 2,07 millió pixeles (1920x1080) felbontású full HD Plazma TV-jét, ami a jelenlegi HD televíziók pixelértékének duplájával rendelkezik (1 millió pixel, 1365x768). A készülék létezik 102, 76, 71, illetve 60 inches kivitelben is. Ezzel az LG az iparág legnagyobb HD Plazma TV választékát mutatta be a KES 2005-ön. A full HD Plazma TV-k gyártása során a legmodernebb technológiát és anyagokat használják fel. Ezek az új készülékek a hagyományos plazma televízióknál kétszer nagyobb felbontással rendelkeznek, míg 1000 cd/m2 fényerő mellett 5 000:1-nél is nagyobb kontrasztarány megjelenítésére képesek. E nagy hatékonyságú 102 inches Plazma TV fejlesztésénél a cég nagy sebességű jelkezelő technológiáját és saját fejlesztésű képkezelő algoritmusait alkalmazza. A 102 inches TV-t a múlt év végére fejlesztették ki a cég A2 gyártósorán. A KES 2005-ön bemutatott 102 inches Plazma TV-k azonban az A3 gyártósorról gördültek le, amely szeptembertől üzemelt teljes kapacitáson.

Az LG HDR Plazma TV-je a világ első merevlemez felvevővel ellátott készüléke, amit memória kártya nyílással és egy 160 GB-os merevlemezzel szereltek fel. Ez a készülék kétszer-háromszor több adat tárolására képes, mint a hagyományos számítógépek és 13 órányi nagy felbontású (HD), illetve 63 órányi analóg műsort képes rögzíteni, külön memória csatlakoztatása nélkül. A televíziót "Timemachine" funkcióval látták el, amely lehetővé teszi az egy órás intervallumokban történő folyamatos rögzítést, így a felhasználó megszakítás nélkül nézheti kedvenc TV műsorát. A HDR Plazma növekvő népszerűségnek örvend hazájában és külföldön egyaránt.

A KES 2005-ön bemutatott műholdas (SB-130/KB1300) és földi (LD1200) adások vételére alkalmas DMB telefonok LCD képernyője T alakban elforgatható, így a vízszintes irányú kijelzőn a felhasználók kényelmesen nézhetik a műholdas adásokat, miközben csak egyik kezük foglalt. A készülékek XD-engine képminőség javító chippel érkezik, így az LG világszínvonalú digitális TV technológiáját a kristálytiszta 2.2 inch-es QVGA (320X240) LCD kijelzőn élvezhetik a felhasználók.


Az LG bemutatta egészen apró méretű, divatos zenemobilját (LG-KP4700) is a KES-en. A zenemobilt megerősített MP3 funkcióval látták el, amelynek köszönhetően a felhasználó hangfelismerés alapján böngészhet dalai között, a multi-tasking funkciókkal pedig egyszerre hallgathat zenét és küldhet rövid üzeneteket. A KP4700 nyakba akasztható készülék, ezért úgy hordható, akár egy divatos MP3 lejátszó. A telefon nagy kapacitású memóriája 48 darab, egyenként 4MB-os dal tárolására képes. A készülék memóriája T-Flash kártyával bővíthető.

Az LG beépíthető termékei hasonlóak a hagyományos európai beépíthető készülékekhez. Minden egyes darab egyedi formatervezéssel, különleges színekkel és anyagokkal, eltérő panelmagassággal, továbbá egyedi formájú gombokkal kerül piacra, így tökéletesen illeszkedik a konyhabútorhoz. Mosogatógépeket, "kimchi" hűtőszekrényeket, Solardom sütőket, kombinált hűtőszekrényeket, szagelszívókat és borhűtőszekrényeket is bemutattak a kiállításon. A termékek alumínium borítása is hangsúlyozza, hogy prémium kategóriás készülékekkel van dolgunk.

Az LG egyre népszerűbb termékét, a Roboking robotporszívót, amelyet három különböző színben hoz a gyártó forgalomba egy 3,5 x 3,5 méteres területen, takarítás közben vehették szemügyre az érdeklődők. A robotporszívó hatékonyságát egy üvegfelületen is meg lehetett vizsgálni. A prémium kategóriájú ún. BLDC motorral felszerelt készülék szívóereje tízszerese a hagyományos robotporszívókénak (10~30W) és lítium-polimer (Li-PB) akkumulátora - ami a maga nemében világújdonság - 4-8-szor hosszabb élettartamú, mint a hagyományos akkumulátorok. A giroszkópikus szenzorral a porszívó kitűnően navigál és a helyiség minden szegletébe képes eljutni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások