Grace klinika - újabb topsorozat a magyar tévében

Grace klinika - újabb topsorozat a magyar tévében

2006. január 10. 11:56, Kedd
A legnézettebb és a második legnézettebb után elérkezett Magyarországra Amerika negyedik legnézettebb sorozata is. Premier ma este - a Vészhelyzet helyén, az RTL Klubon.

Az utóbbi egy évben igazi sorozatinvázió hódította meg Magyarországot. Szuperfriss szériák garmadája került a hazai tévékbe. Azok is megtalálhatják számításaikat, akik a nagy népszerűségnek örvendő, nézett sorozatokat preferálják, de azok is válogathatnak, akik az igényes, esetleg díjnyertes, ne adj isten kultsorozatokra kíváncsiak. Lost, Született feleségek és persze a Viasaton csúcsot csúcsra halmozó Helyszínelők-franchise. Épp ideje volt megjelennie a sok rejtély, intrika és nyomozás közepette egy kórházas sorozatnak is.

A timeslot adott, ugyanis a Vészhelyzet szokás szerint elhúzott pihenni az uborkaszezonban. Ezúttal nem a Harmadik műszak váltja, mivel a mentősök, tűzoltók köszönik jól vannak a vasárnapi fél hatos időponton és valószínűleg a sorozat, hatodik, befejező évadát is vasárnap fogja leadni az RTL. Ezért a felszabadult helyen hatalmas fantáziával ismét orvosos sorozatot kapunk, a Grey's Anatomyt, avagy a nagyon idétlenül Grace-klinikának elkeresztelt sorozatot. Ez bár közel sem klinikán játszódik, de biztos azon 18-49-eseket akarta megfogni az RTL Klub, akik anno Brinkmann prof és Christa nővér kalandjain szocializálódtak.

A sorozat egyébként pár medikus körül zajlik, közülük is persze ki kell emelni egyet - Dr. Meredith Grey (ugye, az angol cím) a szerencsés. Az ő szemüvegén keresztül figyelhetjük majd meg a kórházi életet, az orvostársak egymás közti viszonyait, a betegek gyógyítására tett kísérleteket, és nem maradhatnak ki a magánéleti szálak sem, melyekre nagyon érzékenyen tapint rá a sorozat.

A totálisan nyálasnak tűnő jellemzés jobb, ha nem veszi el senkinek a kedvét, hiszen hazájában nem véletlenül ennyire népszerű a sorozat - és valószínűleg idehaza is megtalálja majd rajongótáborát. Nyilván nem lesznek full frontál balesetis akciók, mint a Vészhelyzetben; a sorozat nem az akciós-orvosos, hanem inkább a drámázgatós, mosolygós orvosos sorozatok panoptikumából való, a Grace klinika sokkalta inkább a karakterekre koncentrál. Érdemes még a sorozat zenéjét is kiemelni, főleg azért, mert az egyes sorozatcímek is mind, mind híres vagy kevésbé híres dalok címei, melyek remek hangulatot kölcsönöznek az egyes epizódoknak. A szereplők között olyannyira nagy nevet nem fogunk találni, annál több ismerős arcra bukkankhatunk és valószínűleg nemsokára meg fogjuk tanulni a főszereplő, Ellen Pompeo nevét is.

Az Egyesült Államokban 2005 tavaszán indult a sorozat, ezért az első évad mindössze 9 részből áll, ennyi fog első nekifutásra itthon is lemenni. Ha a tavalyi eredményeket nézzük, akkor a Grace klinika volt a második legnézettebb a tavalyi új sorozatok között. Nézettségben szinte mindig a 20 milliós határ körül sertepertélt, vagyis azon a szinten, ahol a magasan vezető Helyszínelők és a magasan második Született feleségek mögött összetömörül a mezőny, vagyis a Lost - Eltűntek, a Miami helyszínelők, a Nyomtalanul és cikkünk tárgya, a Grace klinika.

A Grace klinika nyitó epizódja egyébként a TV2 Kojakjének zárórészével fog ölre kelni a nézettségi versenyben. Győzzön a jobbik.

Kedd. RTL Klub 20:50

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások