Filmletöltéseket kínálna a Warner

Filmletöltéseket kínálna a Warner

2006. január 30. 15:48, Hétfő
A jövőben videókat akar letöltésre kínálni az egyik legnagyobb hollywoodi filmstúdió, a Warner Brothers. A vállalat szakemberei az új szolgáltatáshoz a fájlcserélő rendszerek technikáját akarják alapul használni.

A hollywoodi filmstúdió tervei szerint márciustól az újonnan DVD-n megjelenő filmek hagyományos megjelenésüket követően néhány nap múlva már online is megvásárolhatók és letölthetők lesznek. A Warner ma jelentette be, hogy az új szolgáltatás üzemeltetése céljából vegyesvállalatot hozott létre az Avarto céggel. Az új cég felel majd az In2Movies nevű online videóletöltő portál működtetéséért és fejlesztéséért.

Márciusra közel 80 film és televíziós sorozat válik - egyelőre csak a német, az osztrák és a svájci felhasználók számára - hozzáférhetővé. Később más országok felé is nyitni fog a Warner Brothers. Árakat a cég egyelőre nem közölt, így nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni egy adott alkotás, illetve hogy lesz-e mód kedvezményes áron több videó megvásárlására. Az azonban már kiszivárgott, hogy a kínálatban szerepel majd többek között a Batman: Kezdődik!, a Charlie és a csokoládégyár, a Nő kutyával keres férfit - szívvel, az O. C. California, a Jóbarátok, A kis jegesmedve 2 és a Harry Potter és a Tűz serlege is.

A Warner és az Avarto az In2Movies esetében a fájlcserélő rendszerek technikáját használják. A szolgáltatás tehát ugyanúgy fog működni, mint ha az internetező a BitTorrent vagy az Emule hálózatához kapcsolódna. Bernhard Ribbrock, az Avarto Mobile vezetője korábban elismerte, hogy fognak alkalmazni másolásvédelmet, de kérdéses ugyanakkor, hogy milyen digitális másolásvédelmet fog a két cég használni, ugyanis erről sem derült még ki információ. Kevin Tsujihara, a Warner első embere azt nyilatkozta, hogy be akarják bizonyítani, hogy igenis létezik az online kalózkodásnak egy legális és olcsó alternatívája.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások