Elégedettek az első HD DVD vásárlók

Elégedettek az első HD DVD vásárlók

2006. április 27. 21:21, Csütörtök
A következő generációs lejátszók és tartalmak első kipróbálói általában kedvezően nyilatkoztak az újdonságokról. Kritizálták a kínálat szűkösségét, ám sokallják a konkurens Blu-ray lejátszók tervezett árait.

Az első tudósítások szerint a vásárlók vegyes érzelmekkel nyilatkoztak vadonatúj lejátszóikról, ám többnyire mégis pozitívan értékelték a Toshiba termékeit és főleg a korai debütálást. Az egyetlen hátrány a meglehetősen szűkös kínálat, igaz, egyre több stúdió jelenti be saját kiadványait, és ismerjük a korábban nyilvánosságra hozott menetrendet, amelyek szerint csak a következő hónapokban indul be a nagyüzem.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Egyértelműen a formátum előnye viszont a kedvező ár, amely főleg a rivális szabvánnyal összehasonlítva tűnik fel kedvező színben. Többen úgy vélekednek, hogy a Toshiba két lejátszójának - az 500 dolláros HD-A1 és a 800 dolláros HD-XA1 - megjelenése után kérdésessé válik a Blu-ray létjogosultsága, mivel gyakorlatilag ugyanazért a minőségért kell kétszer annyit fizetnünk. Ettől függetlenül azonban a korai megjelenés nem jelenti a verseny végét, pláne hogy a vásárlók túlnyomó többsége - legalábbis a fanatikusok, akik az elsők között rohantak a boltokba - a konkurencia megoldására is kíváncsiak.

Érdekes, hogy a leginkább kedvező vélemények a hagyományos DVD lemezek lejátszását illetően születtek. Többen olyan értelemben nyilatkoztak, hogy a Toshiba lejátszóival érzékelhetően javult a meglévő DVD filmek minősége, és ezzel némileg kompenzálták is az új kiadványok hiányát. Abban azonban már korántsem voltak ilyen biztosak, hogy a Blu-ray megéri-e a kétszeres kiadást, amit a jelenlegi információk alapján pedig megkövetelnek majd a gyártók. Emlékezhetünk arra, hogy a másik tábor tagjai hajmeresztő árakat említettek, amelyek biztos nem kedveznek a formátumnak - még akkor sem, hogy a felhasználók jó része ez utóbbit tartja a jobb választásnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások