Wii néven jön a Nintendo konzolja

Wii néven jön a Nintendo konzolja

2006. április 28. 11:32, Péntek
Valamivel több mint egy év után a Nintendo elnevezte következő generációs konzolját, amely a PlayStation 3 és az Xbox 360 ellenfeleként érkezik majd. A Wii a kooperációt, a közös játék élményét hivatott kifejezni.

A japán gyártó oldalán már megtekinthető a konzol promóciós videója, amely utal a konzol immár hivatalos nevére. Egy év után ugyanis az eddig Revolution kódnéven ismert konzol átesett a keresztelőn és késen áll a reklámhadjáratra, amely többek között új nevét is megismerteti majd a nagyközönséggel. A Nintendo szerint a Wii szócska a közös élményre utal, és kifejezi azon törekvésüket, hogy a konzol mindenkinek szól.



"Amíg a Revolution (Forradalom) kódnév jelezte irányunkat, a Wii már magát a választ képviseli" - jelentette ki Perrin Kaplan, a Nintendo szóvivője. A cég álláspontja szerint a szó utal a konzol vezérlőjére - aminek szokatlan kialakítására a legtöbb alkalommal felhívták az érdeklődők figyelmét -, és a közös szórakozásra, amely mindenki számára elérhető. A Wii megjelenése a korábbi információknak megfelelően a negyedik negyedévben várható, addig is kiterjedt reklámhadjárat hivatott biztosítani, hogy a potenciális vásárlók megismerjék a terméket.



A gyártó eddig nem sokat árult el fejlesztéséről, igaz, néhány részletre már március végén fény derült. Megtudhattuk, hogy a vetélytársaihoz képest meglehetősen kicsinyke konzol 729 MHz-es processzorral lát napvilágot, míg a grafikus chip 243 MHz-es frekvencián üzemel. A DSP-támogatást is magában foglaló készülék a fejlesztő szerint riválisaival ellentétben csendes, szerény és egyben megfizethető lesz. A rendszer 24 MB belső 1T-SRAM memóriára támaszkodik, amelyet 64 MB külső memória egészít ki. Ez összesen 88 MB-ot jelent, ami eltörpül a két rivális 512 MB-jával szemben.

A cég elismerte, hogy a Wii név egyeseknek szokatlan lehet, problémákat okozhat. Úgy vélik azonban, hogy a megjelenés idejére eloszlanak az esetleges félreértések, és a készülék eséllyel szállhat versenybe a piac jelentős részének meghódítására.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások