1 milliárd dolláros bevétel a Fox stúdiónál

1 milliárd dolláros bevétel a Fox stúdiónál

2006. június 14. 09:07, Szerda
A Fox fejesei ismét boldogok lehetnek, hiszen filmjeik összbevétele átlépte az 1 milliárd dolláros álomhatárt. Idén ez kerek egy hónappal hamarabb összejött, mint tavaly.

Ez természetesen világszinten értendő. Az eredmény elérésében két filmnek volt kimagasló szerepe. A első, a Jégkorszak 2 - Az olvadás március végén indult el hódító útjára és 13 országban egyből meg is döntötte a nyitó bevételi rekordokat. A végső bevétel végül 440 millió dollárnál állt meg. És ebben még nincsenek benne a hamarosan esedékes DVD-eladások adatai.


A második ász az X-Men: Az ellenállás vége, mely két hét alatt megszerzett 160 milliójával szintén remek teljesítményt nyújtott. Ez az eredmény pedig minden idők 10. legjobb nemzetközi nyitánya.

Emellett még olyan filmek hoztak nagyobb hasznot a Fox konyhájára, mint az idehaza még - sajnos - nem látható Tucatjával olcsóbb 2, a Gagyi mami 2 vagy a Sziklák szeme. Ám természetesen a fejesek nem ülnek a babérjaikon: idén még olyan filmeket küldenek a mozikba, mint a Garfield: A Tail of Two Kitties vagy a The Fountain.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások