A passió minden idők legprovokatívabb filmje

A passió minden idők legprovokatívabb filmje

2006. június 17. 10:12, Szombat
Mel Gibson isteni filmje, a hatalmas világsikert aratott A passió újabb elismerést gyűjtött be. Ezúttal egy internetes felmérésen nyerte el a "minden idők legprovokatívabb filmje" címet.

Újabb érdekes felmérést készítettek a neten. Az utca emberét ezúttal arról kérdezték, hogy számára melyik volt minden idők legprovokatívabb, legellentmondásosabb filmalkotása.

Számomra hatalmas meglepetésre a nyertes Mel Gibson hatalmas sikerű vallási filmje, A passió lett. A Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató alkotás sokak számára túl brutális és naturalista ábrázolásmódja miatt jó páran rosszul lettek a vetítések alatt, ám a film végül kasszát robbantott és a Gibson saját 30 millió dollárjából leforgatott mozi összesen több, mint 610 milliót jövedelmezett.


A második Stanley Kubrick és a Mechanikus narancs lett. A bronzérmet pedig Michael Moore Fahrenheit 9/11-e szerezte meg. A 25 filmből álló listán egyébként szerepel még Oliver Stone és a Született gyilkosok (8. hely), a Szarvasvadász (12. hely) és természetesen Ron Howard és Tom Hanks A Da Vinci-kód-ja sem maradhatott helyezés nélkül (13. hely).

Érdekességek persze akadtak, hiszen az Elemi ösztön megelőzte a Cannibal Holocaust-ot, ugyanakkor a A 93-as járat maga mögé utasította.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások